Bjarte gir opp v-cupen

Elendig langrennsform i prøve-OL gjorde at kombinertkongen Bjarte Engen Vik (29) kom hjem fra USA i går. - Jeg har gitt opp verdenscupen, og står over både Steamboat Springs og Liberec, sier v-cupvinneren fra 1998 og 1999 til Dagbladet.

Bjarte gikk i sneglefart i begge v-cuprennene i USA. På sprinten i Salt Lake (7,5 km) var han 1,41 minutt bak vinneren Felix Gottwald.

- Jeg har pleid å gå bra i høyden, og har aldri opplevd maken til kjempesmell når jeg har vært frisk. Hva den skyldes, vet jeg rett og slett ikke. Jeg har ikke vært sjuk en dag, sier Bjarte.

Med i NM

I stedet for å gå nye v-cuprenn i Steamboat Springs seinere denne uka, tok han første flyet hjem.

- Siden verdenscupen allerede har gått fløyten, står jeg også over v-cuprennene i Liberec og går NM i Steinkjer i stedet. Før smellen i 1700-meters høyde i Salt Lake hadde jeg planlagt å gjøre det motsatt - gå i Liberec og droppe NM, sier Bjarte.

Gjør minst mulig

Når han skal på ski igjen, vet han ennå ikke.

- De nærmeste dagene skal jeg gjøre minst mulig. Skiene lar jeg stå til lysten er kommet tilbake. Jeg gikk bra i Reit im Winkl like over nyttår, og trente bra i Salt Lake. I de to langrennene gikk det sakte hele veien. Det hjalp ikke hvor mye jeg forsøkte, sier Bjarte.

Kanskje tar han en liten skitur fredag, kanskje venter han til lørdag.

- Heldigvis er det fortsatt god tid til Lahti-VM. Der håper jeg å kjempe i toppen igjen. Den neste verdenscupstarten blir ikke før i Japan i begynnelsen av mars, sier Bjarte Engen Vik.

<B>UFORKLARLIG:</B> Bjarte Engen Vik har bestemt seg for å droppe v-cupen og satse på kombinert-NM.