Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjarte landet etter VM-suksessen

Etter kjempesuksessen i VM kom Bjarte Engen Vik ned på jorda igjen i dag. Uten å få klaff i hoppbakken måtte han se finske Samppa Lajunen foran seg i mål i Lahtis. - Litt rart å være skuffet etter en 2. plass, sa Engen Vik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter to individuelle gullmedaljer og sølv i lagkonkurransen var Bjarte Engen Vik tilbake i hverdagen, men han imponerte i langrennet. Med svært vanskelige forhold i hoppbakken greide han bare å bli nummer ni. 1.51 minutt hadde han å ta igjen på Lajunen, som ledet etter hoppingen.

- Det visste jeg på forhånd at var umulig. Men det var ikke så vanskelig å motivere seg til å ta en plass på seierspallen. Jeg er skuffet over innsatsen i hoppbakken, men langrennet gjorde opp for noe av skuffelsen, sa Bjarte Engen Vik til NTB. Med tredje beste langrennstid var han raskeste nordmann.

Ikke utslitt

I mål var han 44,7 sekunder bak Lajunen, som var småsyk og tillot seg å ta det unormalt rolig i sporet. Treer ble Sebastian Haseney fra Tyskland, 1.13,7 bak vinneren. Fred Børre Lundberg ble nest beste nordmann på niendeplass, mens Knut Tore Apeland og Lars Andreas Østvik endte på 15. og 16. plass.

Den norske VM-kongen har 12 pallplasseringer på 14 forsøk hittil i verdenscupen. Men en hard sesong til tross, Engen Vik er på ingen måte utslitt.

- Jeg er fortsatt sulten etter å vinne renn, og det er ikke noe problem å motivere meg til konkurranser og trening. Det er nok min beste egenskap som konkurransemann. I tillegg er jeg flink til å fokusere på arbeidsoppgavene mine framfor resultater, mener han.

Skuffet

Etter VM følte verdenscuplederen at det ville bli et antiklimaks å starte i verdenscuprenn igjen.

- Det er en liten nedtur å legge VM bak seg. Jeg ble skuffet over meg selv da jeg ikke vant i dag, men det er jo for galt det og, sa Bjarte Engen Vik, som økte ledelsen sin i verdenscupen totalt. Han er nå 228 poeng foran finske Hannu Manninen, som sto over lørdag på grunn av sykdom.

Lajunen er treer, hele 674 poeng bak. Han konkurrerte imidlertid i sitt siste renn for sesongen. Nå skal han konsentrere seg om forestående eksamen.

(NTB)