TILBAKE PÅ REKORDTID: Bjarte Myrhol var i dag tilbake på landslaget etter å ha vært ute som følge av testikkelkreft.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TILBAKE PÅ REKORDTID: Bjarte Myrhol var i dag tilbake på landslaget etter å ha vært ute som følge av testikkelkreft. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Bjarte Myrhol gjorde comeback for Norge

Strekspilleren er tilbake på landslaget etter kreftdiagnosen.

Norge fikk en trasig åpning på kampen. I store deler av første omgang hanglet Norge etter mot gjestene fra Makedonia, men en god sju minutters periode før pause rettet bra på inntrykket. Makedonierne ledet med tre mål før Kristian Kjelling etter seks minutter ga oppgjørets første norske nettsus.

Norge hentet seg opp, men slet med å komme seg i føringen. I stedet måtte Robert Hedins menn stadig sørge for utligninger. Først etter 23 minutter våknet Norge da Christoffer Rambo ordnet 11-10. Derfra og omgangen ut var det god flyt i det norske spillet, der spesielt Espen Lie Hansen sto fram med flere mål.

Comeback for Myrhol To minutter før hvilen løp Bjarte Myrhol ut på banen, til stor jubel fra salen. 29-åringen ble rammet av testikkelkreft i sommer, men er tilbake på rekordtid. Han markerte seg øyeblikkelig med en tøff duell, som ga en fortjent makedonisk utvisning, og sluttførte pauseresultatet til 16-11 for Norge.

— Det er kjempedeilig å spille håndball igjen. Jeg synes vi gjorde det bra i perioder. Unggutta er raske til beins og fikk løpt inn en del mål. Det var moro å kunne putte selv også, sa Myrhol til TV 2 etter kampen.

I annen omgang fortsatte Norge å holde seg i føringen med god margin. På et tidspunkt var ledelsen redusert ned til tre mål, men i comebacket til Johnny Jensen (39) var det til slutt ingen tvil om hvilket lag som skulle vinne i en godt besøkt Follo-hall. Med sjumålsseieren fikk Robert Hedin og co. en god start på oppkjøringen mot håndball-EM i Serbia over nyttår.

(NTB)