Bjarte starter - Eirik vrakes

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Landslagets siste trening før møtet med Hviterussland tyder på at Eirik Bakke vrakes og Bjarte Lunde Aarsheim får sjansen. Se laget!

Under formiddagens nettmøte med Dagbladet.no hadde Viking-kapteinen liten tro på en startplass i morgen. Det forandret seg etter at 26-åringen fikk spille venstre indreløper under hele innkjøringen av midbanefemmeren - og imponerte med innsats og løpsvillighet.

- Jeg legger ikke så mye vekt på treninga. Men jeg føler meg kanskje litt mer aktuell nå, sier Bjarte til Dagbladet.no.

Leeds' Eirik Bakke spilte indreløper mot Ukraina, men ut i fra treninga i dag ser det ut som han først og fremst er aktuell som en utfordrer til Trond Andersen sentralt.

Strand ut

Mye tyder på at landslagssjef Semb gjør enda en endring på laget i morgen. Dersom Thorstein Helstads rygg holder spiller han mest sannsynlig på venstrekanten. Ut går Roar Strand.

- Det gjorde veldig vondt på slutten av treninga. Jeg har lyst til å være 100 prosent hvis jeg skal spille, og det var jeg ikke i dag, sier Helstad.

Seinere i ettermiddag skal Brann-spissens rygg røngtenfotograferes. Resultatene kommer ikke før etter kampen, og i mellomtida prøver Helstad med akupunktur.

- Jeg er veldig stiv nederst i korsryggen, sier Helstad.

Nils Johan Semb beholder trolig samme keeper og nøyaktig samme backfirer som mot Ukraina. På topp kan det komme en overraskelse i løpet av kampen.

Johnsen bak Carew?

På dagens trening ble RBK-toppscorer Frode Johnsen drillet inn som Ole Gunnar Solskjær-erstatter bak John Carew. Det betyr at Semb vurderer å benytte 4-4-1-1-systemet mot Hviterussland.

Hittil har Semb bare lagt om fra 4-5-1 dersom Norge ikke er med i kampen eller desperat trenger scoring.

Dagbladet.no tipper Norge stiller slik i morgen (4-5-1): Thomas Myhre - Christer Basma, Henning Berg, Erik Hoftun, Vidar Riseth - Petter Rudi, Øyvind Leonhardsen, Trond Andersen, Bjarte Lunde Aarsheim, Thorstein Helstad - John Carew.

VIKING FOR NORGE: Bjarte Lunde Aarsheim spiller trolig fra start i morgen. Her er Viking-spilleren i aksjon på gårsdagens landslagstrening.<KUR> Foto: ARNT E. FOLVIK</KUR>