Bjarte til hopp-VM?

Bjarte Engen Vik har lyst til å stille opp i storbakke-NM på Rena 14. februar. - I så fall tror jeg han tar medalje, han er veldig god om dagen, sier trener Jan Erik Aalbu. Og skjer det, er hopptrener Hroar Stjernen nødt til å vurdere Bjarte som VM-hopper.

I går var Bjarte suveren i hopprennet i Predazzo. Han slo tyske Mario Stecher med 13 poeng i VM-bakken fra 1999. Langrennet i dag blir en formalitet.

Likevel er hoppinga det mest interessante.

- Jeg er overbevist om at Bjarte hører til de aller beste spesialhopperne i Norge, sier Aalbu.

- Stiller han i NM, tar han fort medalje. Så god er han. Det viste han jo i sommer også, sier Jan Erik Aalbu til Dagbladet.

Lyst på NM

- Er NM-starten klarert?

- Ikke helt. Jeg vet han har lyst, og vi får se hva vi får til. Det irriterende er at arrangørene har sørget for at han ikke kan stille i den lille bakken. Kombinertlangrennet og spesialhopprennet er omtrent lagt oppå hverandre. Men i storbakke-NM på Rena er det mulig for ham å være med.

VM-muligheter

- Hva om han blander seg inn i VM-diskusjonen som spesialhopper?

- Tja, i første omgang er vel det Hroar Stjernens bord. Og vi har ikke hørt noe derfra. Men er det praktisk mulig, og har han lyst, tåler han vel noen ekstra hopp i en bakke han allerede har hoppet i, sier Jan Erik Aalbu.

  • Hroar Stjernen tar antakelig ut VM-laget før NM på Raufoss 13. februar. Det kan være ei tabbe.