Bjarte tror ikke på trippelgull

LAHTI (Dagbladet.no): Bjarte Engen Vik vant sitt fjerde VM-gull i dag, hans andre i Lahti. Men nå tror han det er stopp.

Bare en distanse gjenstår før kombinertgutta reiser videre til v-cup i Japan. Sprinten lørdag er Bjartes sjanse til bli ytterligere historisk. Men Målselv-karen har ingen videre tro på det.

- Jeg tror det er urealistiske å tro på tre gull. Jeg tror egentlig ikke jeg klarer det. Jeg må hoppe bakken ned og gå for fullt i rennet, sier 29-åringen som fortsatt ikke bestemt seg for om han skal fortsette mot Salt Lake City neste vinter.

Derfor kan sprinten bli hans siste sjanse til enda en mesterskapsmedalje. Men Bjarte tror fortsatt tror han sliter med langrennsformen.

- Det var bedre i dag, kanskje er det noe som skjer.

Som medaljegrossist og veteran er Bjarte viktig for de unge nykommerne på laget. I dag tidlig spøkte han med Sverre Rotevatn om at han var nødt til å hoppe godt for å ikke ødelegge for de andre. Rotevatn svarte med sitt beste hopp på lang tid.

- Han skjønte at vi sa det bare på moro. Jeg tror det gjorde at han senket skuldrene. Det var ingen som gjorde seg bort i dag, sier Bjarte til Dagbladet.no.

Rotevatn fikk sin første medalje noensinne og takker både Bjarte og Kristian Hammer for at de setter standarden for ham.

- Jeg var nervøs og presset før start, men forsto at de tullet. Da skjønte jeg også at det ikke var noen krise hvis jeg bommet. Det var bare et vanlig renn, sier Sverre.