Bjerkeli-slekta tok Salzburg

Den første helnorske sprintfinalen i fristil ga slektsstevne på palltoppen. Håvard Bjerkeli (24) slo tremenningen Trond Einar Elden (31) i en forrykende spurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Isfjordingen Bjerkeli var uslåelig i Salzburgs gamleby under gårsdagens sprintrenn. Både i kvart- og semifinalen tok han heatet sitt, før han gikk hen og slo tre nordmenn i finalen.

- Jeg var skikkelig på hogget, og hadde bestemt meg på forhånd for at jeg ikke skulle gi meg før jeg var over streken. Du kan aldri være sikker på å gå videre i sprint, sier Bjerkeli, som leverte nok en sterk OL-søknad til herre-trener Pål Gunnar Mikkelsplass.

Sprinttrener Hallstein Bøgseth ville ikke ut med OL-navn etter Salzburg-løpet.

- Dette var mange gode søknader, men jeg må vente litt. Her er det jo medaljekandidater i fleng, sier Bøgseth.

Ingen bombe

Nærmest Bjerkeli var Trond Einar Elden, tremenning på morssida. På Bjerkeli-sida.

- Det var ingen bombe at Håvard gjorde det bra, men jeg er kjempefornøyd med løpet mitt. Jeg var langt fra optimist fordi løypa var så flat, men jeg er i form. Selv om jeg gjerne skulle vært litt lenger opp, sier Elde n.

- OL-plass?

- Jeg blir skuffet om jeg ikke blir tatt ut, selv om det er mange om beinet, sier Elden.

Bøgseth sier Elden fortsatt bare ligger «bra an».

Tremenning Bjerkeli mener muligheten for Salt Lake City-tur er der, men satser hardt også på det siste løpet før sprintuttaket: i Val di Fiemme 6. januar.

Dropper renn

- En seier som i dag gir sjøltillit, sier 24-åringen, som har vokst stort etter at han kom inn på Astra Zeneca-laget foran denne sesongen.

Tredjemann i Salzburg, Tor Arne Hetland, velger å droppe rennet over nyttår. Han vil heller trene, sjøl om han etter to andreplasser og en bronse ligger 20 poeng bak italienske Cristian Zorzi i kampen om sprintverdenscupkula.

I går måtte hovedkonkurrenten gi seg i kvartfinalen etter fotofinish mot Trond Iversen, som til slutt ble nummer sju.

Morten Brørs tok sisteplassen i finalen i går.

Bare to ganger tidligere har samme nasjon hatt hele finalefeltet. Begge gang ene i Norge, begge gangene nordmenn, begge gangene i klassisk.

SLEKTSSTEVNE: Håvard Bjerkeli (nr. 9) vant sprinten i Salzburg i går foran tremenningen Trond Einar Elden (bak). På de neste plassene kom Tor Arne Hetland (nr. 5) og Morten Brørs.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer