Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjerkrheim tente Norge

De norske håndballgutta slet og slet. Da kom skadeforfulgte Svein Erik Bjerkrheim på banen og slo til.

32-åringen bidro sterkt til norsk 23-19-triumf over Portugal i EM-kvalifiseringen lørdag. Det gir et brukbart utgangspunkt foran returkampen på bortebane kommende helg.

At Susann Goksørs ektemann fortsatt er i spill på høyeste nivå er nesten en gåte. Maken til skade-CV skal man lete lenge etter.

Men hans friske initiativ, raske føtter og giftige venstrearm var med på å få Norge ut av en stygg dvale rett etter pause. Drammen-veteranen satt hele 1. omgangen på benken før han ble kastet innpå.

- Jeg fikk beskjed om å bruke det jeg er god til. Det synes jeg at jeg fikk til, sa Bjerkrheim etter kampen.

Etter 34 skader, flere operasjoner og lange perioder uten håndball var han avskrevet av de fleste.

- Mye av motivasjonen min kom fra at jeg ville bevise at jeg kunne komme tilbake. Nå sliter jeg bare med det høyre kneet som ikke tåler maksimal belastning som to treninger om dagen. Ellers jeg veldig frisk.

Våknet

Norge våknet i tide. Håndballgutta er på vei mot EM-sluttspillet neste år. Men det så lenge mørkt ut. Portugiserne ledet 13-14 åtte minutter ut i 2. omgangen, og det norske laget hang ikke skikkelig sammen.

Keeper Steinar Ege tok fram sitt beste spill fra 14-14 og utover. Hans redninger ga flere kontringsmål. Norge raste fra til 20-15 og skaffet seg det avgjørende initiativet.

Norge deltok i sitt forrige internasjonale mesterskap i Frankrike-VM i 2001. Portugal spilte steinhardt i forsvar, men det kostet. I sluttfasen var det møre portugisere som oftere kom på etterskudd mot Norge.

Men Glenn Solberg og co maktet ikke fullt ut å utnytte en tungpustet motstander.

Må glemme

- Nå må vi gå til returkampen med mål om å vinne. Vi må glemme ledelsen på fire mål. Det er ingenting i herrehåndball og borte på to minutter dersom vi ikke skjerper oss, sier Svein Erik Bjerkrheim.

Det tsjekkiske dommerparet var mye strengere med de norske spillerne enn gjestene. Både Johnny Jensen og Preben Vildalen fikk røde kort etter tre utvisninger til hver.

Returkampen spilles i Portugal lørdag 21. juni, og sammenlagtvinneren får være med i EM-sluttspillet i Slovenia neste år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media