Slik skal Vidar Løfshus erstattes

Bjervig blir sjef for landslagstrenerne - og skal erstatte Løfshus

Espen Bjervig får ny og svært sentral rolle i omorganiseringen av norsk langrenn - i tiden etter Vidar Løfshus.

NY ROLLE: Espen Bjervig overtar landslagssjefsoppgavene i norsk langrenn. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
NY ROLLE: Espen Bjervig overtar landslagssjefsoppgavene i norsk langrenn. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Det har lenge vært spenning tilknyttet til hvordan Norges Skiforbund skal erstatte Vidar Løfshus.

Nå kommer svaret.

Løsningen er en endring av organiseringen i forbundet, hvor Espen Bjervig får utvidet sitt ansvarsområde, inklusiv direkte ansvar for de tre hovedtrenerne Ole Morten Iversen, Eirik Myhr Nossum, og Arild Monsen.

- Dette betyr at lederansvaret og arbeidsoppgavene i den tidligere «landslagssjef-rollen» nå blir organisert på en ny måte, sier Torbjørn Skogstad, leder av Langrennskomiteen i Norges Skiforbund, i en pressemelding.

NOK ER NOK: Vidar Løfshus er lei av behandlingen Therese Johaug må tåle. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Med sin toppidrettskompetanse og rolle som langrennssjef ønsker vi at Espen Bjervig leder både den sportslige og administrative delen i norsk langrenn, ved å organisere sine ressurser i sterke, ansvarlige, målrettede og effektive team, fortsetter Skogstad.

Flere endringer i organisasjonen foretas i samme operasjon. Pål Rise får ansvaret for kompetanseutvikling og administrative funksjoner, mens Ulf Morten Aune får oppfølgingsansvar for para elite, junior- og rekruttlag.

Løfshus' råd

Før påske møtte Dagbladet Vidar Løfshus i et stort intervju om hans åtte år som landslagssjef i Norges Skiforbund.

- Hvilket råd vil du gi til din etterfølger?

- Han eller hun bør tenke nytt, men samtidig videreføre en del ting, blant annet samarbeidet med Olympiatoppen. Man må hele tiden tenke utvikling og endring. Man må være endringsorientert. Vi har mye å gå på med teknologi og helse. Bygge et enda sterkere lag. På treningsbiten har vi kommet langt, sier Løfshus til Dagbladet.

- Hva vil du savne minst?

- Maset. Det er aldri hvile. Det er alltid noe. Nå kommer plutselig telefonen til å slutte å ringe. Kanskje blir jeg rastløs og lurer på hva som skjer. Jeg kommer sikkert til å savne det også. Først og fremst vil jeg savne de fantastiske menneskene og herlige miljøet. Du får ikke så mange vinnerskaller på en vanlig arbeidsplass. Det blir en brå overgang, fortalte Løfshus, som avslørte flere intime hemmeligheter om seg selv.

Det store Vidar Løfshus-intervjuet kan du lese her: