Bjønsaas trues med sparken

Start-kaptein Helge Bjønsaas har fått skriftlig beskjed av klubbledelsen: Et negativt ord om Start til i media - og du får sparken.

Helge Bjønsaas bekrefter dette selv overfor Fædrelandsvennen.

- Jeg har fått en skriftlig irettesettelse der det står at hvis jeg uttaler meg negativt om Start en gang til, vil klubben avvikle ansettelsesforholdet til meg, sier 34-åringen.

Bakgrunnen for truslene er at Bjønsaas uttrykte hva han mente om klubbens sparking av Jan Halvor Halvorsen på sin hjemmeside på playernet.no og i avisa VG.

Bjønsaas skrev på hjemmesiden at han stilte seg uforstående til avgjørelsen og tidspunktet for å gi Jan Halvor Halvorsen sparken. Han synes også det var kritikkverdig av klubbledelsen at spillerne ble informert om Halvorsens avgang midt i sommerferien - to dager før oppkjøringen til høstsesongen.

- Jeg står for det jeg har skrevet, og jeg står for det jeg har sagt til media. Det har jeg også fortalt ledelsen i Start. Men jeg blir vel nødt til å fjerne innlegget mitt på hjemmesiden min, sier Bjønsaas til Fædrelandsvennen.

Kritikken fjernet

Da Dagbladet sjekket siden til Bjønsaas i formiddag, var kritikken allerede fjernet.

Start forlanger at Bjønsaas skriver under på irettesettelsen omgående. Han ønsker å diskutere saken med en rådgiver før han eventuelt gjør det. Han sier imidlertid at han elsker klubben, og ikke har noen ønsker om å forlate Start.

- Hvis jeg skal slutte, må det være fordi ledelsen sparker meg ut.

Bjønsaas har i tillegg til kapteinsvervet vært spillernes talsmann i Start. Det ansvaret vil han ikke lenger ha.

- Jeg synes det er for galt at en spiller som er utnevnt til å være spillernes talsmann ikke skal få lov til å uttale seg. Derfor kommer jeg til å si fra meg dette vervet. Først og fremst fordi jeg er redd jeg kan komme til å bli nødt til å si noe negativt om Start på vegne av spillertroppen, men også fordi denne saken har vist at takhøyden i klubben ikke er særlig høy, sier Bjønsaas.

Støtte fra Matta

Daglig leder i Start Toppfotball ASA, Nils Sverre Ingebretsen, er ikke spesielt lysten på å si noe om denne saken.

- Dette er en personalsak som vi har behandlet internt i Start. Jeg ønsker overhodet ikke å kommentere slike saker gjennom media, sier Ingebretsen til Fædrelandsvennen.

TV2s sportsredaktør Svein Mathisen støtter Bjønsaas fullt ut:

- Jeg hadde aldri i verden akseptert en slik irettesettelse, sier den tidligere Start-spilleren.

- Det er tross alt mye bedre å si sin mening enn om det blir hvisket i korridorene. Jeg synes det er bra at Helge har gitt beskjed, og det har han da også full rett til i tråd av å være kaptein og spillernes talsmann, sier Mathisen.

(Dagbladet.no)

TRUES:</B> Start-kaptein Helge Bjønsaas (t.h.) trues med sparken om han kritiserer klubben mer i media.