Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjøntegaard lite lyspunkt på blytung norsk dag

Det ble rett og slett et Texas-renn i krevende forhold på skiskytterherrenes sprint.

BLYTUNGT: Johannes Thingnes Bø fikk det rett og slett tøft i vinden på OL-sprinten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
BLYTUNGT: Johannes Thingnes Bø fikk det rett og slett tøft i vinden på OL-sprinten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Tyske Arnd Peiffer gikk inn til seier på OL-sprinten i skiskyting. Han var en av ytterst få som skjøt fullt hus.

Da de tre første nordmennene slet med vinden og bommet på første liggende, kom Erlend Bjøntegaard og skjøt fullt hus.

Han lå meget godt an i sporet også, men bommet to ganger på stående skyting. God fart i sporet - samtidig som alle andre bommet - gjorde imidlertid at han plutselig ble vårt sterkeste kort. Men dessverre glapp pallplassen.

Bjøntegaard ble beste nordmann på en femteplass da de andre skuffet.

- Jeg kom i mål og skjønte jeg hadde gått fort. Det begynner å gå opp for meg hvor nærme jeg var en medalje i OL. Jeg tok den sprintplassen i siste liten, så gjør jeg et så bra løp, også står jeg her og er litt skuffa for at jeg ikke setter et skudd til, innrømmer Bjøntegaard overfor Eurosport.

- Jeg er glad og frustrert på en gang.

BESTE NORDMANN: Erlend Bjøntegaard. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
BESTE NORDMANN: Erlend Bjøntegaard. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

I tillegg hadde Bjøntegaard dagens nest raskeste langrennstid, 11 sekunder bak Martin Fourcade. Fourcade endte på en åttendeplass.

Vanskelige forhold

Bom, bom og bom. Og bom. Det var rett og slett ingen lyspunkter på standplass for de andre i krevende forhold.

Thingnes Bø bommet nemlig hele tre ganger på liggende skyting, og fikk løpet sitt ødelagt. Han bommet også en gang på stående skyting, og til sammen ble det altså fire bom for langt unna medalje.

- Det var ikke en god dag i dag. Jeg åpnet nok litt for raskt, ikke at det hemmer meg, men jeg skyter tre bom. Det ble et rotete løp. Jeg ville nok for mye. Jeg er kald på fingrene, det tenkte jeg mest på. Ellers er det ingenting å skylde på. Forholdene slo knockout på meg i dag, sier Thingnes Bø til Eurosport.

Emil Hegle Svendsen var først ut av de norske. Han åpnet raskt i sporet, men bommet på ett skudd på liggende skyting. Han fulgte opp med en bom også på stående skyting.

- En middels dag i sporet. Jeg er litt deppa. Jeg fikk et helt håpløst utgangspunkt for i morgen, sier Svendsen til Eurosport.

Rett bak ham fulgte Tarjei Bø, som slet med vinden og bommet to ganger. På andre skyting var han stødig som et fjell og skjøt fullt hus. Dessverre var det likevel ikke nok til å kjempe om medalje.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Mens vi snakker om stjernesmell - skiskytter-«kongen» Martin Fourcade (bak Ole Einar Bjørndalen, selvfølgelig) bommet hele tre ganger på første skyting, og var ute av medaljekampen.

Kulde

Johannes Thingnes Bø har vært sprintkonge med tre seire på fem mulige sprinter i verdenscupen denne sesongen. Og før start i dag var han favoritt sammen med franske Martin Fourcade.

Emil Hegle Svendsen gikk først ut av de norske som nummer 9. Tarjei Bø (16), Johannes Thingnes Bø (20) og Erlend Bjøntegaard (30) hadde alle relativt tidlige startnumre.

Det var frykt for kulde og vind før start i dag, men juryen valgte å arrangere rennet som planlagt. Forholdene inne på arenaen var meldt å være greie, men det var kulden som var et tema.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!