SEIERHERRE: Erlend Øvereng Bjøntegaard vant søndagens 15 km fellestart i skiskyting på Beitostølen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SEIERHERRE: Erlend Øvereng Bjøntegaard vant søndagens 15 km fellestart i skiskyting på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Bjøntegaard skjøt 19 av 20 og vant

Tok en klar seier på mennenes fellesstart i skiskyting.

Erlend Ø. Bjøntegaard (22) gikk seg rett inn i verdenscupdiskusjonen etter skiskytterseieren på Beitostølen søndag.

Kun én bom ble det på Kongsberg-gutten under 15 kilometer fellesstart.

Bjøntegaard grep sjansen i fraværet til Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, og brødrene Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø.

Høyst trolig kan han pakke kofferten og dra til Östersund der det er verdensåpning om én og en halv uke.

- Jeg la vel inn en god søknad. Jeg har absolutt ambisjoner om å gå verdenscup denne sesongen og blir skuffet om jeg ikke blir tatt ut etter dagens seier, sa andreårssenioren, som tok gull og sølv i junior-VM for to år siden.

- Han la inn noen gode aksjer i dag. Det var flott å se hvordan han angrep på standplass. Han gikk et kvalitetsrenn, sa landslagstrener Roger Grubben.

Tok grep
Bjøntegaard har skjerpet skytetreningen betraktelig foran denne sesongen.

- Jeg tok noen grep og byttet blant annet stokk på geværet. Jeg har også fått meg mental trener, og det har hjulpet. Jeg har slitt med mange tanker på standplass og har forsøkt å eliminere dem. Det handler om å gjøre det så enkelt som mulig, sa utøveren med det lange rockehåret til NTB.

Søndagens vinner er sønn av Sigvart Bjøntegaard, som var en av Norges beste skiskyttere på 1980-tallet. Sønnen trenes denne sesongen av Stian Eckhoff på rekruttlandslaget.

Ikke undervurder
- Løpet i dag var veldig bra, og skytingen var kjempegod, sa vinneren.

Han kom inn sammen med tyske Michael Rösch (3.-plass) og Vetle Sjåstad Christensen (2.-plass) til siste skyting. Bjøntegaard traff alle fem blinkene. De to andre bommet to ganger hver.

- Vi skal ikke undervurdere løpet selv om Ole Einar og Emil ikke var med. Da får de unge gutta prøve seg på skive én. Det er ting de tar med seg videre og bygger på, sa landslagstrener Roger Grubben.

(NTB)