Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To norske pallplasser på fellesstarten i Antholz

Bjøntegaard tok sin første pallplass i verdenscupen

Ingen kunne gjøre noe med franske Martin Fourcade på fellesstarten i Antholz, men Tarjei Bø og Erlend Bjøntegaard sikret norsk andre- og tredjeplass.

PÅ PALLEN: Erlend Bjøntegaard havnet på pallen for første gang i verdenscupen da Martin Fourcade vant. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PÅ PALLEN: Erlend Bjøntegaard havnet på pallen for første gang i verdenscupen da Martin Fourcade vant. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette var viktig for selvtilliten til Fourcade, sa Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde i NRKs kommentatorboks.

Fourcade hadde to bom totalt på 15-kilometeren. Johannes Thingnes Bø hadde tre strake seirer før søndagens renn, men yngstebror Bø fikk det ikke til å stemme på skytebanen på fellesstarten.

Det ble fem bom totalt. Han gikk i mål på sjetteplass, knappe halvminuttet bak vinneren i mål, men fikk se storebror Tarjei imponere. Bø ble toer, Bjøntegaard treer.

27 år gamle Bjøntegaard tok sin første pallplass.

Skjøt seg bort

- Dette er deilig. Jeg tror ikke det helt har gått opp for meg ennå. Jeg gikk offensivt i dag, sa han fornøyd til NRK.

- Første pallplass, ja. Jeg tenkte på det på slutten. Jeg trodde Erlend skulle grine litt da han kom i mål, spøkte en smørblid Tarjei Bø.​

Fourcade tok føringen på førsterunden, tett fulgt av Johannes Thingnes Bø. Den formsterke nordmannen pådro seg imidlertid to bom på første skyting, noe som gjorde at han havnet i bakleksa. Løpere som Fourcade og Emil Hegle Svendsen slo derimot til med fullt hus.

Viktig før OL

Svendsen gikk ut i tet etter fullt hus også på annen skyting, men trønderen sviktet med tre bom på de to siste skytingene. Da tok Fourcade kommandoen.

Fourcade bommet en gang på siste skyting, men også rivalene bommet – inkludert de norske. Franskmannen kunne til slutt kontrollere inn til seier, 2,8 sekunder foran Tarjei Bø og 5,1 foran Bjøntegaard.

Dermed fikk Fourcade en viktig seier før OL. Han og Johannes Thingnes Bø er de to største favorittene før vinterlekene i Sør-Korea neste måned.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!