Bjørdal knuste alle i feltet

Stanget inn Viking-seier.

(Dagbladet): Lillestrøm - Viking 0-1  (0-1)

Bjørdal ruvet høyest på en corner fra Makhtar Thioune rett før pausen.

Siddisen banet seg vei,knuste Thorstein Helstad i duellen og stanget Viking opp i ledelsen. En perfekt utført heading av Bjørdal.

Kjell Jonevret gikk på forhånd ut og sa at Viking var sterke på dødballer, og det fikk han vist til gagns med headingen til Bjørdal.

- Det er ikke ille at mine spillere slår LSK på en dødball, flirte Kjell Jonevret til C More etter kampen.

I andre omgang ruvet Bjørdal igjen høyest i feltet. Thioune svingte inn et frispark fra farlig posisjon, og Bjørdal var helt ustoppelig i feltet.

Han headet ballen i mål og starter å juble, men dommeren blåser riktig av for offside. Annulleringen så riktig ut på reprisen, men Bjørdal var ikke helt enig selv.

- Jeg er usikker på den andre som jeg ikke tror er offside, sa Johan Lædre Bjørdal til C More.

 NEI, HAR DU SETT:  Her er en av de få duellen Bjørdal tapte i kampen mot Lillestrøm.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
NEI, HAR DU SETT: Her er en av de få duellen Bjørdal tapte i kampen mot Lillestrøm. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Samme mann kom i fokus etter 82 minutter. LSK har et frispark i en farlig posisjon, og Kippe vinner en duell på bakre stolpe. Bjørdal bruker igjen hodet, og rydder ballen bort fra streken.

Mange muligheter Det var svært underholdende på Åråsen søndag kveld, med to lag som produserte mange sjanser.

Lillestrøm starter kampen best på eget gress. Kanarifuglene hadde ballen mest, og produserte flere halvsjanser. Viking på sin side var mest interessert i å kontre når de hadde muligheten.

Lillestrøm fikk omgangens største mulighet etter 18 minutter. Fredrik Stoor slo et perfekt innlegg som fant hodet til Thorstein Helstad.

Helstad fikk gå alene opp fra åtte meter, men greide å styre ballen på feil side av treverket. En svak avslutning av den gamle ringreven.

- Det er ikke bra nok.  En fryktelig dårlig kamp, og vi fortjener ikke mer fra denne kampen, sa Kippe til C more.

Viking fikk en stor mulighet  da 26 minutter var spilt. Thioune demper ballen på brystet og slår en genial stikker til Berisha, som får løpe alene mot keeper med LSK-forsvarer Anders Østli i ryggen.

I det Østli prøver å takle Berisha sender han ballen mot eget nett, men ballen treffer stanga bak en utspilt Udjus.

Lillestrøm fortsatte å produsere store sjanser. Etter en halvtime blir et frispark lempet ut i returrommet. Et nytt innlegg ender opp inne hos Helstad, som elegant demper ballen på brystkassen på fem meter. Men avslutningen til Helstad gikk  over mål. Helstad hadde med det brent to store muligheter.

Svakt Lillestrøm Etter pause greide ikke Lillestrøm å ta grep over kampen. Moralen falt etter at Viking tok ledelsen. Det var bortelaget som produserte flere gode sjanser. Berisha og Thioune var spreke framover for siddissene.

 DEPPET:  Thorstein Helstad hadde to store muligheter før pausen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
DEPPET: Thorstein Helstad hadde to store muligheter før pausen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Lillestrøm fikk sin største mulighet da Gyan meide ned en LSK-spiller rett utenfor sekstenmeteren. Petter Vaagan Moen gjorde seg klar, men sendte frisparket fem meter over Jarstein.

Samme mann kom i fokus etter 70 minutter da han falt inne i boksen og skrek på straffe. Vaagan Moen stormet inn i to Viking-stoppere og falt veldig lett.

Etter 85 minutter sendte Lillestrøm Frode Kippe opp på topp. Men det ble aldri farlig for andre enn fuglene som flyr rundt luftrommet på Åråsen.

Dermed var det klart. Lillestrøm gikk på sin første tap for sesongen.

- Fullt fortjent. Vi skaper det meste. Vi er litt slakke i den første omgangen, men vi tar en ledelse før pausen og gjør en bra andre omgang, sier Viking-kaptein Indridi Sigurdsson til C More.