Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen: - Det kom som et sjokk

De norske profilene om Kallas nei til landslaget.

TOK RIVALENE PÅ SENGA: Therese Johaug og Marit Bjørgen sier de er overrasket over at Charlotte Kalla sier nei til den svenske landslaget.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TOK RIVALENE PÅ SENGA: Therese Johaug og Marit Bjørgen sier de er overrasket over at Charlotte Kalla sier nei til den svenske landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Charlotte Kalla sier nei til det svenske landslaget og satser privat den neste sesongen.

De norske skistjernene Therese Johaug og Marit Bjørgen er overrasket. Det sier de i intervju med P4.

- Jeg ble ganske sjokkert da jeg leste det på nettet og tenkte fort at det ikke er 1. april. Jeg ble overrasket. Men samtidig skjønner jeg hvis hun føler hun blir bedre, og får annen motivasjon, sier Johaug til P4.

- Tenkt lenge Marit Bjørgen forteller:

- Det kom som et sjokk. Det er vanskelig å vite hva som er grunnen, men det er sikkert et valg hun har tenkt lenge på. Charlotte har vært med lenge og vet hva som kreves. Vi får nok se henne kjempe om pallen, sier Bjørgen til radiokanalen.

I går fortalte Norges sportssjef Vidar Løfshus at han er kritisk til Kallas valg, og at den svenske løperen ikke får treningshjelp av det norske landslaget i framtida.

Treningsnekt - Hun gjør noe dumt for seg selv, noe dumt for hele Sverige. Vi i Norge har tro på landslagsmodellen og alle våre erfaringer tyder på at løpere utvikler seg best i et kollektiv og på et landslag, ss Løfshus til Dagbladet i går.

Kalla har ved flere anledninger trent med det norske landslaget. Nå blir det slutt på samarbeidet.

- Nå blir det ikke noe mer samarbeid mellom Norge og Kalla, men vi er åpne for å samarbeide med det svenske landslaget. Skal løpere være med oss på treninger, så må det komme en henvendelse fra et skiforbund eller et landslag. Det skjer neppe nå da Kalla bryter med Sverige, sa Løfshus.

Kalla selv forklarer avgjørelsen slik:

- Jeg vil prøve noe nytt i karrieren min. Etter ti år i landslaget er jeg nå klar for å gjøre forandringer og følge et opplegg jeg har sterk tro på. Jeg tror at resultatet av samarbeidet med min personlige trener Magnus Ingesson blir bedre om vi kontinuerlig kan treffes for å følge meg opp, planlegge og jobbe med teknikken min, sa Kalla.

Hele Norges coronakart