Bjørgen: - Er blitt dårligere i klassisk sprint

Bare 19. plass i Otepää.

Marit Bjørgen (26) sier rett ut at hun er blitt dårligere i klassisk sprint denne sesongen.

Søndag ble hun slått ut i kvartfinalen i Otepää og endte på en uvant 19.-plass. Hun har ikke fått til den klassiske sprinten i år. I skøytesprint er det gått mye bedre.

- Jeg har farten inne i skøyting og skjønner ikke helt hvorfor det ikke fungerer i klassisk. Selv om jeg aldri så mye vil, får jeg ikke til å gå fort nok.

Bjørgen vet i hvert fall én ting som ikke stemmer.

- Jeg stresser for mye ut fra start, og da blir ikke teknikken god nok. Jeg kommer for langt bak og klarer ikke å ta inn forspranget.

I øyeblikket virker det ikke opplagt at hun tar medalje på distansen i Sapporo. Soleklar favoritt blir i hvert fall Virpi Kuitunen, som igjen vant som hun ville søndag.

- Marit har følt seg mer sliten denne uka enn hun gjorde i uka foran NM. Nå drar vi til høyden, og da tror jeg overskuddet kommer, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

- Det virker langt opp til Kuitunen i øyeblikket?

MISSET FULLSTENDIG: Marit Bjørgen kom seg ikke videre fra kvartfinalen, og innrømmer at hun har blitt dårligere i det som tidligere var en paradegren. Foto: SCANPIX
MISSET FULLSTENDIG: Marit Bjørgen kom seg ikke videre fra kvartfinalen, og innrømmer at hun har blitt dårligere i det som tidligere var en paradegren. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er stykke ja. Kuitunen er god, konkluderer Kristiansen.

Det er ikke vanskelig å være enig med ham i det.

(NTB)