SAMMEN PÅ SAMLING: Marit Bjørgen leker med sønnen Marius i hovedgata i Livigno, der landslaget har treningsleir. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SAMMEN PÅ SAMLING: Marit Bjørgen leker med sønnen Marius i hovedgata i Livigno, der landslaget har treningsleir. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Marit Bjørgen og Therese Johaug:

Bjørgen: - Hadde vært hyggelig å gå et siste VM med Therese

Utelukker ikke at karrieren fortsetter etter OL.

LIVIGNO (Dagbladet): - Jeg vet hva som kreves.

Ordene tilhører Marit Bjørgen.

Langrennslandslagene er i ferd med å avslutte et høydeopphold i italienske Livigno på drøyt 1800 meters høyde.

Her, midt blant høye fjelltopper, fikk også langrennsjentene møte Therese Johaug som var på samling samme sted i helga. For Marit Bjørgen ble det et første møte med venninna etter at dopingdommen på 18 måneder ble kjent.

- Det var godt å se Therese og snakke med henne, gi henne en god klem. Jeg tror også hun satte pris på å snakke ut litt. Det er rart å være på samme sted, men ikke å få trene sammen, sier Bjørgen til Dagbladet.

Hun forteller videre:

- Vi kan i alle fall være sosiale sammen. Vi har snakket litt på telefon før vi møttes her, og jeg er imponert over hvordan hun står i dette, sier skidronninga.

LEK: Marit Bjørgen og lille Marius. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEK: Marit Bjørgen og lille Marius. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Utelukker ikke VM

På samlingen i Italia har Bjørgen med seg samboer Fred Børre Lundberg og sønnen Marius (snart 2 år).

37-åringen med seks OL-gull og 18 VM-gull er hemmelighetsfull om framtida - og forteller i intervjuet med Dagbladet at hun er åpen for alt.

OL FØRST: Marit Bjørgen vil først gå OL, før hun bestemmer seg for VM i 2019. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OL FØRST: Marit Bjørgen vil først gå OL, før hun bestemmer seg for VM i 2019. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Har du og Johaug snakket noe om VM i 2019?

- Nei, vi har ikke snakket noe om VM og jeg kan ikke se så langt fram allerede nå. Det må gjøres en jobb for å være i verdenstoppen, og jeg må se om jeg er motivert for det samme neste sesong. Det hadde vært veldig hyggelig å gå et siste VM med Therese, men det er mye som kreves før vi er der. Jeg holder likevel alle muligheter åpne, men det må vurderes etter sesongen, sier Bjørgen.

Therese Johaug er utestengt fra alle konkurranser til april neste år. Dermed er VM i Seefeld i februar 2019 neste mål.

Og kanskje får hun Bjørgen med seg på reisen.

Samme treningsmengde

Bjørgen ble mor til lille Marius i desember 2015, og mistet nesten hele 2016/17-sesongen med skade. Men hun var tilbake i kanonform til VM i Lahti tidligere i år.

Rognes-løperen føler hun er i rute inn mot OL-sesongen.

- Jeg ligger absolutt mye bedre an enn i fjor. Så får vi se om det er bra nok. Jeg var skadet i fjor og har trent mye bedre nå, sier Bjørgen.

- Hva slags treningsmengde ligger du på?

- Det er omtrent det samme som tidligere år. Det er mellom 85 til 95 timer i måneden. Det har jeg gjort de 5-6 siste åra, sier Bjørgen.

Gjensyn

De norske landslagsjentene reiser hjem fra samling onsdag og flere forteller om et gledelig gjensyn med Johaug - selv om de måtte trene hver for seg.

- Det var fint å treffes og se hvordan hun har det. Det er viktig med noen sosiale treffpunkter, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

- Hvordan var møtet?

- Vi har vært på lag sammen så innmari lenge, og vi er mer enn bare lagvenninner. Jeg tror de fleste vet hva man gjør om man har en venn som har det vondt. Vi må stille opp og gjøre de vanlig tingene: Gå på kafé eller spise et måltid sammen, sier Jacobsen videre.

Katrine Harsem forteller:

- Det var hyggelig å se Therese og det var lenge siden sist. Jeg tror vi alle prøver å bruke minst mulig energi på saken, uten om å støtte Therese. Vi må bare forholde oss til at saken er trist og vanskelig, sier Harsem.