Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Bjørgen tilbake på norsk jord

Bjørgen: - Har ikke hatt tid på å tenke på framtida

Marit Bjørgen har akkurat rukket å lande etter søndagens OL-gull på tremila, men er ikke sikker på veien videre i langrennssporet.

TILBAKE PÅ NORSK JORD: Marit Bjørgen er tilbake på norsk jord etter OL i Sør-Korea. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
TILBAKE PÅ NORSK JORD: Marit Bjørgen er tilbake på norsk jord etter OL i Sør-Korea. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Søndag ble hun tidenes vinterolympier, og vant på overlegent vis tremila. Etter å ha fått gullmedaljen rundt halsen på avslutningsseremonien, satte hun seg på flyet mot Norge. Da hun ankom Gardermoen lufthavn rundt 17.40 mandag, hadde det fremdeles ikke gått helt opp for den doble gullvinneren at hun nå er tidenes vinterolympier.

- Det er nok vanskelig å innse, men det er klart det har vært en fantastisk karriere, og det er noe jeg kan se og tenke tilbake på den dagen jeg legger skiene på hylla, sier hun, samtidig som hun nok en gang gjentar at dette garantert var hennes siste OL.

- Det føles ikke noe annerledes enn før jeg dro til Pyeongchang, sier hun videre.

Litt rart innrømmer hun likevel at det er:

- Det er rart å tenke på at tidenes mestvinnende vinterolympier kommer fra lille Rognes, sier hun til latter fra pressekorpset.

Det var mange som ville ønske skidronninga og de andre norske langrennsløperne velkommen hjem mandag ettermiddag. Skal vi tro Bjørgen, har de blitt møtt med en litt annen interesse jo nærmere Skandinavia de har kommet på reisen hjem.

- Det er godt å komme hjem på norsk jord og å se den mottagelsen vi får her. Vi har merket at vi har kommet til Europa i dag. Det har vært mye gratulasjoner, og det er veldig hyggelig, sier Bjørgen, og sikter til den labre interessen i Sør-Korea.

HJEMME: Marit Bjørgen ankommer Oslo lufthavn Gardermoen etter at hun avsluttet sin OL-karriere med gull på 30 km i Pyeongchang. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Ingen tanker om fremtida

Hun har hele tiden vært fast bestemt på at OL i Pyeongchang skulle være hennes siste, og fastslår nå at hun ennå ikke har bestemt seg for hva framtida bringer.

- Det har jeg ikke fått tid til å tenke på, så vi får se. Det har bare vært en lang reise etter tremila i går hvor ting har gått slag i slag, sier Bjørgen.

Den nå 37-årige skidronninga vil heller ikke utdype om dette kan være hennes siste sesong.

- Jeg har ikke noen tanker om fremtiden akkurat nå, gjentar skiesset.

Samtidig understreker hun at det ikke er motivasjonen videre det står på, og sier det fremdeles er artig å sette seg mål å jobbe mot. Men nå vil bevare fokuset på det som gjenstår av sesongen i verdenscupen.

- Nei, jeg synes ikke det blir vanskelig å motivere meg videre. Nå skal jeg bruke den formen jeg har og utnytte den de tre siste helgene av verdenscupen.

- Jeg er privilegert som har den jobben jeg har. Det er fremdeles artig å trene og det å sette seg mål og jobbe mot det. Så lenge man er aktiv legger man resultatene bak seg og ser fremover, legger hun til.

- Utrolig fortjent

​Ragnhild Haga, som selv kom hjem med to gull i kofferten, hyller Marit Bjørgen og det hun har betydd og fortsatt betyr innad i det norske langrennslandslaget.

- Hun er en av de råeste damene jeg kjenner, og det er utrolig fortjent at hun klarte å vinne tremila i går. Hun slutter aldri å overraske. Marit har vist vei for oss som har kommet opp, og er samtidig ekstremt jordnær.

- Marit er ekstremt viktig for laget vårt på mange måter, og viser hvordan man skal håndtere både opp- og nedturer på en god måte.

- Jeg tar i alle fall til meg alt jeg kan lære av Marit, sier Ragnhild Haga.

Bare et par dager hjemme

Selv om det stort sett har gått i ett for Bjørgen og de andre langrennsløperne i Pyeongchang, får hun nå bare et par dager hjemme før hun setter kursen mot verdenscupen i Lahti.

- Nå skal jeg kose meg hjemme et par dager, og samtidig prøve å komme meg litt ut på ski også blir det å reise til Lahti på fredag. Vi får prøve å holde trykket opp de tre siste helgene, forklarer tidenes vinterolympier.

Saken fortsetter under bildet.

- Facetime har hjulpet på

I desember 2015 ble Bjørgen mor til sønnen Marius, og mandag var det naturlig nok sønnen hun gledet seg mest til å se da hun ankom Gardermoen.

- Nå skal jeg hjem å kose meg med Marius og de andre hjemme. Det å komme hjem har jeg gledet meg lenge til, og det har gitt meg en god følelse å ha noe å se fram mot. Jeg har holdt kontakten med de hjemme via Facetime hver dag fra Pyeongchang, og det har hjulpet på, forteller hun.

Det var et stort pressekorps som hadde møtt opp for å ønske Bjørgen velkommen hjem, og det ble som ventet mye trøkk rundt skistjerna. Derfor hadde hun bestemt at det var best at sønnen og samboeren ventet hjemme.

- Alt oppstyret er grunnen til at de ikke er her nå, ja. Vi tok en vurdering på det og kom fram til at det nok ville bli rart nok for ham å se mammaen sin etter tre uker, og at det ikke ville blitt noe bedre å være midt oppe i alt det her, sier Bjørgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!