Bjørgen: - Helt jævlig

Slik karakteriserer hun sin egen Tour-innsats.

- Helt jævlig.

Det er rene ord for pengene når Marit Bjørgen karakteriserer sin egen Tour-status.

Både helseapparatet og landslagstrener Egil Kristiansen vil at Bjørgen skal avbryte Touren før de to siste etappene, men Bjørgen selv er usikker.

- Vi får se an.

Verdenscuppoengene deles ikke ut før til slutt, og det er de poengene Bjørgen gjerne vil ha med seg hjem i kofferten, selv om kampen om en pallplass sammenlagt for lengst er kjørt i den formen hun er i nå.

Fredag endte hun nest sist i sprintkvartfinalen. Sjelden har vi sett en tammere utgave av Bjørgen.

- Det sier seg selv at det er håpløst når jeg ikke engang klarer å prestere i skøytesprint.

Ikke artig


- Kroppen fungerer rett og slett ikke. Det startet bra. Siden er det bare gått én vei. Det er helt for jævlig og ikke noe artig å gå skirenn når det er slik.

Torsdag ble det kjent at hun har slitt med mageproblemer.

- Jeg har hatt et mageonde som ikke helt har slått ut. Det gikk bra de tre første rennene, selv om jeg ikke visste om jeg var syk eller nervøs. Men så klarte jeg ikke å restituere meg lenger. Det har vært hovedproblemet. Det samme viruset har gått i Trøndelag i jula, og det er flere i familien som har hatt det også.


Trist


Magetrøbbelet hun har slitt med har mye til felles med viruset hun pådro seg under OL i Torino. Også i forkant av VM i Sapporo var 27-åringen syk. Denne sesongen fikk hun Touren ødelagt.

- Hva gjør du nå?

- Etter Torino-OL dro jeg hjem og fikk orden på magen. Vi får håpe det går denne gangen også. Jeg får trent. Det er ikke der det ligger.

- Hva med de fire rennene i Canada i slutten av januar?

- Jeg har ikke tenkt så langt.

Charlotte Kalle vant sprinten i Asiago og er bare 0,2 sekunder bak Virpi Kuitunen i sammendraget.

- Jeg kan ikke nesten ikke fatte at jeg vant her.

- Hva nå?

- Nå gjelder det å krige på.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble beste norske på sjetteplass i sprinten. Therese Johaug ble nummer 29. Vibeke Skofterud, Kristin Størmer Steira og Kristin Mürer Stemland tok seg ikke videre fra prologen.

(NTB)

<B>IKKE I FORM:</B> Marit Bjørgen har slitt tungt i Tour de Ski.