DOBBEL BJØRGEN: Marit Bjørgen vant også i dag. Her går hun i mål som nummer én på sprinten. Bak kommer Ingvild Flugstad Østberg inn til tredjeplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DOBBEL BJØRGEN: Marit Bjørgen vant også i dag. Her går hun i mål som nummer én på sprinten. Bak kommer Ingvild Flugstad Østberg inn til tredjeplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Bjørgen: - Jeg er favoritt på flere distanser

Etter superhelg en uke før OL-start.

Helgens dobbeltseier betyr at Marit Bjørgen (33) reiser til OL med kroppen stinn av selvtillit. 

- Dette gir ekstra selvtillit. Jeg håper at jeg skremt noen. Det kan fort utgjøre den lille forskjellen, sa Bjørgen etter at hun tok en kontrollert seier i søndagens verdenscupsprint i Toblach.

Det var hennes 64. verdenscupseier. Den 63. kom da hun vant 10-kilometeren i klassisk stil lørdag.

En bedre opptakt til mesterskapet i Sotsji kan man knapt tenke seg.

Bjørgen gikk en svak prolog, men hevet seg gjennom heatene. I finalen manøvrerte hun perfekt i den siste svingen og feide motstanderne av banen. Tyske Denise Herrmann ble nummer to med Ingvild Flugstad Østberg på plassen bak. Maiken Caspersen Falla sikret norsk fjerdeplass.

Fornøyd - Jeg er utrolig fornøyd. Jeg følte meg treg fra morgenen av og følte med dårlig under oppvarmingen. Jeg måtte bruke tid for å komme i gang. I finalen klarte jeg å beholde roen og bestemte meg for å opptre rolig i starten. Jeg hadde gode ski og visste at jeg kunne avgjøre mot slutten, sa Bjørgen.

- Svarene jeg har fått betyr alt, sa Bjørgen.

Etter lørdagens seier skjønte hun selvsagt at formen er den aller beste dagen før hun setter seg på flyet til Sotsji.

Favoritt Etter søndagens sprintseier seilet Bjørgen opp som favoritt på distansen i OL. Det har ikke vært noen selvfølge basert på det som er skjedd tidligere i sesongen.

- Jeg er favoritt på flere distanser, erkjente Rognes-løperen etter søndagens maktdemonstrasjon.

Etter nedturene i både Tour de Ski og i NM virker det igjen som om Marit Bjørgen har fått det maksimale ut av høydesamlingen i Seiser Alm. Det er ikke første gang. Effekten av høydedagene lot ikke vente på seg. Den som skal slå Bjørgen i OL må gå fort, men Bjørgen tror ikke det er mulig å vinne seks distanser i Sotsji. Det karakteriserte hun som en fjern drøm.

Men hun har i hvert fall lyst til å gå samtlige distanser.

- Det er en avgjørelse vi må ta etter hvert, men jeg har lyst til å prøve. Dette er kanskje mitt siste OL, sa Bjørgen.

(NTB)