Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen: - Jeg har følt meg tam og måtte skjerpe meg

Slo tilbake i dag.

 REVANSJ:  Marit Bjørgen vant dagens 10-kilometer fristil i Davos. Foto: NTB Scanpix
REVANSJ: Marit Bjørgen vant dagens 10-kilometer fristil i Davos. Foto: NTB Scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet) Å bli slått av rival og lagvenninne Therese Johaug med over førti sekunder to ganger på kort tid er ikke dagligdags for den norske langrennsdronninga Marit Bjørgen.

Nå avslører 34-åringen at hun har slitt den siste tida:

- Jeg har følt meg tam og måtte skjerpe meg. Jeg hadde bestemt meg for et ordentlig løp i dag. Jeg hadde gode ski, og ble ikke sliten. Jeg er veldig fornøyd, og det er godt å ta med seg en seier på distanse til juleferien, sier Bjørgen til Dagbladet.

Tysk overraskelse Fram til to kilometer var det dødt løp med Johaug, men utover løpet malte Bjørgen konkurrentene i senk. I mål var hun 20 sekunder foran tyske Nicole Fessel. 35 sekunder skilte ned til Heidi Weng på tredjeplass.

- Jeg må være på. Sånn som Therese har gått i klassisk i år må man være ekstra skjerpet og på.  Jeg bestemte meg for at jeg skulle gå på i dag, og det fungerte, sier Bjørgen.

At tyske Fessel tok andreplassen gledet Bjørgen:

- Kjempeartig. Tysk på pallen betyr mye for sporten vår. Det kan være inspirerende for andre. Tenker man at man ikke har sjansen mot de norske uansett, er man på defensiven. Dette kan være viktig inspirasjon for de ander lagene, sier Bjørgen

Dårlige ski? Men hva så med Therese Johaug?

Hvorfor kunne 26-åringen, som har vært i så god form i år, falle gjennom mot slutten? Hun ville ikke helt innrømme det selv, men det var nok skia som ødela for henne.

- Det gikk bare ikke mer. Det var frustrerende når du kjenner at kroppen ikke fungerer helt. Det faller gjennom på teknikken og jeg har ikke optimale ski, sier Johaug til Dagbladet.

- Jeg vet at formen er der, det var bare ikke dagen min i dag.