Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vibeke Skofteruds dødsfall

Bjørgen: - Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått

Sørger over lagvenninna Vibeke Skofterud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Agder bekreftet i en pressemelding tidligere i dag at det var den 38 år gamle, tidligere langrennsløperen, Vibeke Skofterud (38) som omkom i en vannscooterulykke utenfor Arendal søndag.

Etter skiprofilens bortgang har en rekke langrennsprofiler gitt sine kondolanser. Deriblant hennes tidligere lagvenninne, Marit Bjørgen, som sto Skofterud svært nær.

- Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig. Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden. Det var aldri kjedelig rundt Vibeke og tomrommet etter henne blir stort og umulig å fylle. Vi har oplevd så mye sammen, fra OL-gull i stafett til plattfest hjemme i Trøndelag, og minnene kommer jeg til å leve på lenge. Mine tanker går i dag til familien og hennes nærmeste. Glad i deg Vibeke. Hvil i fred, skriver Marit Bjørgen i en pressemelding fra Skiforbundet.

Northug: - Ufattelig trist

Også Petter Northug er i sorg etter Vibeke Skofteruds dødsfall. Han trekker fram Skofteruds livlige personlighet.

«Ufattelig trist å høre at Vibeke Skofterud er borte. Vi hadde mange morsomme år sammen på landslaget. En skikkelig fargeklatt og ikke noen A4-person. Mine tanker går til hennes nærmeste. Hvil i fred, Vibeke», skriver han på Facebook.

Kalla: - Et forbilde

Charlotte Kalla har alltid vært nær med det norske damelandslaget, og ble også kjent med Skofterud i løpet av årene i skisportet. Hun er i sjokk etter dødsfallet.

- Denne tragiske nyheten kom som et sjokk for meg. Det føles ubehagelig og tøft å ta innover seg at en så livsglad, positiv og energifylt idrettskamerat som Vibeke ikke lenger er med oss, sier hun til Expressen.

- Vibeke var en av mine forbilder da jeg kom inn på landslaget. En positiv person og en gledesspreder som virkelig bidro til det fine samholdet på det norske landslaget. Hun var en profil som bydde på seg selv. Det er med sorg i hjertet at jeg nå tenker på Vibeke og hennes nære og kjære. Hvil i fred, Vibeke, legger Kalla til.

- Vår dypeste medfølelse

Skipresident Erik Røste skriver dette i en pressemelding:

- Det var et ufattelig trist budskap vi mottok om Vibeke i dag. Hun var en meget god skiløper med både OL og VM gull. I tillegg var Vibeke en svært god bidragsyter i miljøet og en viktig ambassadør for skisporten med sitt vinnende vesen og store engasjement. Hun vil bli dypt savnet.

- Våre dypeste medfølelse går til hennes familie og nærmeste.