Bjørgen æresborger i hjembygda

Feiret av Midtre Guldal kommune.

Marit Bjørgens sambygdinger har feiret kommunens store skidatter med brask og bram. Ordføreren utnevnte henne like godt til æresborger av Midtre Gauldal kommune.

- Du gjorde vinteren til en glad dag for oss alle, og er den beste ambassadør bygda vår kan ha, erklærte ordfører Erling Lenvik da han og rundt 1.000 sambygdinger hedret langrennsdronningen under et storstilet arrangement i Størenhallen torsdag kveld.

Han utnevnte Marit Bjørgen til æresborger av Midtre Gauldal kommune. I tillegg til gratis jakt- og fiskerettigheter for Marit resten av livet, ga han det nyoppstartede Marit Bjørgens fond en pangstart.

Et enstemmig kommunestyre hadde vedtatt å gi 100 000 kroner til fondet, som skal brukes til å sikre rekrutteringen i langrennssporten. I tillegg til kommunen, bidro også Rognes Idrettslag og Marit Bjørgens Fanklubb med midler til fondet.

- Det er et fond som skal gå tilå få barn og unge ut på ski, og retter seg mot hele landet, forklarer Bjørgen til nettstedet langrenn.com.

Vinterens store kvinnelige forgrunnsfigur i langrennssporet legger skjul på at hun verdsetter sambygdingenes engasjement.

- Det betyr utrolig mye for meg med en slik kveld. At lokalsamfunnet støtter meg og setter pris på det jeg gjør, er viktig, understreker Marit Bjørgen.

(ANB)

ÆRET I HJEMBYGDA: Marit Bjørgen blir satt pris på hos sine sambygdinger. Foto: SCANPIX
ÆRET I HJEMBYGDA: Marit Bjørgen blir satt pris på hos sine sambygdinger. Foto: SCANPIX Vis mer