Bjørgen anbefaler Northug å fortsette på landslaget

- For å gi et signal til de yngre.

(Dagbladet): Marit Bjørgen synes Petter Northug bør bli værende på det norske landslaget i langrenn.

- Jeg vil anbefale Petter på bli på landslaget, men Petter må gjøre som han selv synes er best, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

Hun har ikke diskutert saken med Northug selv, men har fulgt debatten fra sidelinja. Sist uke ble det kjent at Northug ønsker å kjøre sitt eget opplegg i sesongoppkjøringen til OL-sesongen 2013/-14.

- Synes du det er viktig at han fortsetter?

- Jeg tror det er viktigst for gutta. Men også for sponsorene av landslaget er det viktig å ha med Petter. Og også utad for å gi et signal til de yngre om at landslagene er viktige.

VIL HA MED PETTER VIDERE: Marit Bjørgen mener det er viktig for lagkamerater, sponsorer og unge løpere at Petter Northug fortsetter på landslaget. Her i italienske Seiser Alm i 2011. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
VIL HA MED PETTER VIDERE: Marit Bjørgen mener det er viktig for lagkamerater, sponsorer og unge løpere at Petter Northug fortsetter på landslaget. Her i italienske Seiser Alm i 2011. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

For øvrig er Marit Bjørgen veldig enig med Northug i at ingen andre landslag kan matche det tilbudet det norske laget tilbyr i form av støtteapparat, smørebuss og opplegg.

- Uten det laget jeg har rundt meg hadde jeg nok ikke vært der jeg er i dag, sier Bjørgen.

- Jeg vet ikke hva Petter tenker, jeg kan bare snakke om meg selv, men for meg er det helt uaktuelt å gjøre noe annet enn å være på landslaget. Det å kunne trene med de aller beste, å bli pusha på trening og bli utvikla til å bli enda bedre betyr mye for meg.

- Er du redd for at opplegget kan raseres om profiler som Petter slutter på landslaget?

- Nei, det kan jeg ikke skjønne. Nå er det jo bare snakk om Petter, og hva Petter tenker vet ikke jeg. For meg er det ikke noe annet alternativ. Jeg er ganske sikker på at det ikke finnes noen annen nasjon det ute som har et bedre opplegg enn det Norge har.