VELKOMMEN TIL OSLO: Charlotte Kalla under trening på Sognefjellet i dag.     Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VELKOMMEN TIL OSLO: Charlotte Kalla under trening på Sognefjellet i dag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Bjørgen åpner også for Kalla: - Hun skal få komme til Oslo og trene med meg

- Hun er en fantastisk jente.

SOGNEFJELL (Dagbladet): Charlotte Kalla har brutt med det svenske landslaget, men får fortsatt nyte godt av det svenske støtteapparatet. 

Akkurat nå er Kalla på Sognefjellet på privat treningssamling og får samtidig hjelp av det svenske smøreteamet som også er her. I tillegg vil Kalla få benytte seg av det svenske landslagets medisinske apparat. 

Det vekker reaksjoner hos den norske landslagssjefen Vidar Løfshus, som mener opplegget kan splitte hele den svenske skifamilien

Null samarbeid
Da Kalla brøt med landslaget, brøt hun også med det norske. 

- Nå blir det ikke noe mer samarbeid mellom Norge og Kalla, men vi er åpne for å samarbeide med det svenske landslaget. Skal løpere være med oss på treninger, så må det komme en henvendelse fra et skiforbund eller et landslag. Det skjer neppe nå da Kalla bryter med Sverige, sa Løfshus til Dagbladet da.

I sommerløypene på Sognefjell går Kalla sammen med alle de norske landslagsjentene som også er her. Tidligere har Kalla blant annet besøkt Marit Bjørgen i Oslo for å trene sammen med henne, og det er Bjørgen åpen for at hun kan fortsette med. 

- Hun skal få komme til Oslo og trene med meg, det skal hun, sier Bjørgen til Dagbladet. 

- Selv om Løfshus sier nei?

- Ja, jeg vet ikke om Vidar mente landslagssamling eller noe annet. Det må Vidar stå for. Charlotte er en veldig hyggelig jente, og jeg har jo gått noen runder her oppe og pratet med henne. 

- Du går sammen med henne på landslagssamlinga?

- Ja, jeg gjør det. Selv om jeg er uenig i valget hennes så syns jeg Charlotte er en fantastisk jente. 

Ville ikke gjort det samme
Der Bjørgen ikke er like kategorisk som sin landslagssjef om hvor åpne armene skal være mot Kalla, er Bjørgen like tydelig når det gjelder valget Kalla har gjort. 

- Det er vanskelig å si for min del. Hun har valgt å gjøre det sånn og føler at det er riktig for hennes del. Da er nok det det smarteste for henne, kanskje. Jeg hadde ikke gjort det, jeg står for det jeg har sagt før, at man må huske at man har vært kalv selv også og at det å trene med de beste gjør at man blir bedre selv også. Jeg står jo for det. Men nå har Charlotte valgt å gjøre det hun har gjort, så da må hun stå for det, sier Marit Bjørgen til Dagbladet. 

VIL HJELPE VENNINNEN: Marit Bjørgen vil ikke kjøre samme boikott av Charlotte Kalla som landslaget.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL HJELPE VENNINNEN: Marit Bjørgen vil ikke kjøre samme boikott av Charlotte Kalla som landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.