Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen avbryter Tour de Ski

Reiser hjem umiddelbart.

BRYTER: Marit Bjørgen tok til tårene etter at hun røyk ut i kvartfinalen under  sprinten i Tour de Ski nyttårsaften i Lenzerheide. Nå bryter hun konkurransen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BRYTER: Marit Bjørgen tok til tårene etter at hun røyk ut i kvartfinalen under sprinten i Tour de Ski nyttårsaften i Lenzerheide. Nå bryter hun konkurransen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Sykdom gjør at Marit Bjørgen bryter Tour de Ski. Langrennsjenta reiser hjem for å ta det med ro i et par dager, opplyser Norges Skiforbund.

Bjørgen ledet konkurransen før gårsdagens sprint, der hun overraskende røk ut i kvarten. Etterpå gikk hun gråtende gjennom pressesonen og forklarte innsatsen med at hun slet med magesmerter.

- Jeg er lei meg for å bryte Touren, men når formen ikke er slik at jeg kan kjempe om seieren i Tour de Ski, er det viktigere for meg å fokusere på OL og legge inn kreftene mot Sotsji, sier Marit Bjørgen i pressemeldingen.

Virus Skiforbundet opplyser at hun har slitt med en virusinfeksjon.

- Marit har en enkel virusinfeksjon. Hun hadde litt vondt i magen før start i går, ble slapp og hadde dermed reduserte krefter i kvartfinalen på sprinten. Hun har i tiden etter løpet hatt en lett omgangssyke og feber, men er på bedringens vei. Hun reiser nå hjem for å ta det med ro et par dager og trene — når hun har blitt frisk. Marit vil bli fulgt opp av vårt helseteam når hun kommer hjem», sier landslagslege Dag Lunder ifølge NTB.

Landslagstrener Egil Kristiansen mener det er riktig av Bjørgen å bryte når hun ikke er i form.

- Terskelen for å bryte Tour de Ski er, som tidligere kommunisert, svært lav. Det er veldig synd at Marit må bryte Touren, men når hun ikke er i form til å gå, er dette beslutningen, sier Kristiansen.

Mistet to stjerner Bjørgen sa i går at hun ikke ønsket å trekke seg.

- Jeg har bare litt vondt i magen, og klarte ikke å gi alt i kvarten. Jeg ble nummer tre, og tapte ikke så altfor mye, men sånn er det, sier hun etter å ha fått summet seg litt, sa hun til NRK.

- Nå skal jeg til hotellet og få i meg litt næring, sier Bjørgen, og svarte kontant «nei» på spørsmålet om trøbbelet vil ha noe å si for resten av touren.

Touren har dermed mistet to av sine største stjerner, etter at polske Justyna Kowalczyk valgte å droppe hele konkurransen etter at den ble lagt om på grunn av snømangel. Hun stod over da det ble klart at det bare ville bli to klassisketapper og hele fem etapper i fristil. Polakken har sin styrke i klassisk.

• Senere i dag er det 10 kilometer fellestart for kvinnene. Herrene går 15 kilometer.