Marit Bjørgen frykter for langrennssportens framtid

Bjørgen bekymret

Marit Bjørgen er bekymret for norsk dominans i langrennssporten. Skilegendenmener Norge og Sverige må dele mer kunnskap for å få fart på interessen.

BEKYMRET: Marit Bjørgen frykter norsk dominans i langrennssporten. Nå får hun støtte fra tidligere lagvenninne Therese Johaug. Foto: NTB
BEKYMRET: Marit Bjørgen frykter norsk dominans i langrennssporten. Nå får hun støtte fra tidligere lagvenninne Therese Johaug. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg er bekymret for langrenn internasjonalt. Det er kjempeviktig at vi får med flere nasjoner fra Mellom-Europa og resten av verden. Det er ikke bra om interessen bare er der i Norge, Sverige og Russland, sier Bjørgen i et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT.

Så langt har Norge tatt seks av ni langrennsgull i ski-VM i Oberstdorf. Etter følger Svergie med to og Russland med ett.

Den tidligere langrennsdronningen er blitt mer urolig den siste tiden.

– Jo mindre snø det blir, desto vanskeligere blir det med rekrutteringen, påpeker trønderen.

Må gjøre mer

Bjørgen synes lagsprinten ble et lysglimt i VM. Der ble medaljene fordelt på seks land. Men hun mener langt mer må til for å løfte den internasjonale interessen.

– Norge og Sverige må dele på erfaringene sine til andre nasjoner. Vi kan bli enda bedre til å invitere andre land og la dem ta del i våre treninger og gi dem mer kunnskap.

40-åringen støtter sterkt et norsk initiativ om å åpne juniorsamlinger for løpere fra andre nasjoner og ha seminarer for andre lands trenere.

Enig med Bjørgens utspill

På fredagens pressekonferanse for kvinnene før helgas tremil ble Therese Johaug spurt om Bjørgens utspill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer