Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen best i Beitosprinten

Sterkere, raskere og råere.

Marit Bjørgen har tatt steget videre, og drømmen om en seier i et distanserenn i verdenscupen virker ikke lenger fjern.

I dag vant hun Beitosprinten. Vibeke Skofterud satte presse på henne fra start, men endte 12 sekunder bak på 10-kilometeren i klassisk stil.

- Jeg er blitt bedre. Tester viser at jeg aldri har hatt bedre oksygenopptak, sa Bjørgen.

Hun er blitt sterkere og råere til å tyne enda flere krefter ut av kroppen. Hun elsker å være fryktet. Og det er Marit Bjørgen.

Dessuten skal hun snart vinne et distanserenn i verdenscupen.

Hun mener hun må det for å bli fullt ut respektert som langrennsløper. Bjørgen er ikke fornøyd med å være «bare» verdens beste sprinter. Neste helg får hun den første sjansen. Da er det verdenscuprenn i Gällivare, et renn som er flyttet dit fra Östersund.

I dag levnet hun ingen tvil om at hun har planene klare. Men ville dette holdt internasjonalt?

- Det er vanskelig å si. Jeg føler meg tung i kroppen og tror det kunne ha gått fortere om jeg hadde sluppet opp på treningen mot dette løpet. Men jeg synes jeg gikk jevnt og godt. Dette gir helt klart mer selvtillit. Jeg gleder meg til neste helg, sa hun.

Landslagstrener Svein Tore Samdal er mer poengtert.

- Det er høyt nivå over det Bjørgen og Skofterud gjør her. Det de gjør er overbevisende. Jeg er sikker på at det ville ha holdt i verdenscupen også, sa Samdal.

  • Hilde Gjermundshaug Pedersen ble nummer tre, 35 sekunder bak.

    (®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media