INNLAGT: Marit Bjørgen er innlagt på sykehus med hjerterytmeproblemer. Foto: MARKKU ULANDER / NTB SCANPIX
INNLAGT: Marit Bjørgen er innlagt på sykehus med hjerterytmeproblemer. Foto: MARKKU ULANDER / NTB SCANPIXVis mer

Bjørgen ble innlagt med hjerterytmeforstyrrelser

- Et slag i trynet å ikke få gå Tour de Ski, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

(Dagbladet): Marit Bjørgen er innlagt på St. Olavs hospital for hjerterytmeforstyrrelser. For å være på den sikre siden må hun stå over Tour de Ski som starter 29. desember.

Det var NTB og NRK som først bragte nyheten i dag.

Det var i forbindelse med trening i går at Bjørgen merket at noe ikke var helt som normalt.

- Hun hadde litt uro i forkant av en treningsøkt, noe litt ubehagelig. Så var hun på en treningsøkt der hun hadde et intervalldrag der det ikke fungerte noe særlig, og siden så hun at hun hadde hatt veldig høy puls under oppvarming, sier landslagslege Dag Lunder til Dagbladet.

- Hun merket at det gikk litt tungt, og så at pulsen var høyere enn normalt, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Dagbladet.

Han forteller videre at Bjørgen hadde et nytt intervalldrag etterpå der kroppen fungerte normalt igjen.

Et slag i trynet Hun har heller ikke hatt problemer siden økta i går, men står over Touren for sikkerhets skyld.

- Det er jo synd. Hun synes det er tøft å få beskjed om at en ikke får lov til å gå Tour de Ski. Men helsa går foran. Du drar ikke dit om det er litt usikkerhet. Du skal være hundre prosent sikker, og vel så det, sier Kristiansen.

Tour de Ski har vært et av sesongens store mål for Bjørgen, som selvsagt var den største favoritten til sammenlagtseieren.

- Hun har forberedt seg grundig, dette har vært et av største målene denne sesongen. Hun tar det helsemessige aspektet helt med ro, men det å ikke gå Tour de Ski er leit og et hardt slag i trynet, sier Kristiansen.

- Ikke funnet noe feil Bjørgens hjerterytmeforstyrrelse er i utgangspunktet ingen farlig tilstand, men inntil Bjørgen er sjekket nøyere er selvsagt helsa viktigere enn skirenn.

- Hun har vært innlagt til utredning på St. Olavs hospital, der de ikke har funnet noe galt med hjertet. Sannsynligvis har hun hatt en forbigående hjerterytmeforstyrrelse, sier Lunder.

- Hvor dramatisk er tilstanden hennes?

- Det er ikke veldig dramatisk. For en topputøver er det dramatisk sportslig, men medisinsk er det ingen stor dramatikk i dette, sier landslagslegen.

Bjørgen ble skrevet ut fra sykehuset i dag, melder NRK.