Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen blir fakkelbærer under ungdoms-OL

Prinsesse Ingrid Alexandra skal tenne OL-ilden.

Marit Bjørgen skal bære den olympiske ild inn på arenaen under åpningsseremonien av Ungdoms-OL på Lillehammer i februar.

Skidronningen skal overrekke fakkelen til prinsesse Ingrid Alexandra inne på arenaen. Deretter skal prinsessen tenne OL-ilden i Lysgårdsbakkene.

- Jeg gleder meg veldig til 12. februar, men er samtidig litt spent. Å opptre i en slik seremoni er noe jeg ikke akkurat er vant til, men det er stort for meg å bli spurt om å bidra under åpningen av Ungdoms-OL, sier Marit Bjørgen i en pressemelding fra arrangørene bak Ungdoms-OL på Lillehammer.

- Jeg håper og tror at det viktigste i et OL for ungdom er at unge utøvere fra mange land kommer sammen, blir kjent med hverandre og driver med det de liker aller best, nemlig idrett. Resultatene i ungdoms-OL er etter min mening ikke så viktige, fortsetter Bjørgen.

- Vi valgte Marit Bjørgen fordi hun er en av de største skistjernene i Norge, og en stor rollemodell for andre unge. I tillegg har hun en historie som ligner den vi forteller i seremonien, sier Sigrid Strøm Reibo. Hun står for regien på åpningsseremonien.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media