Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen blir norsk flaggbærer på OL-avslutningsseremonien

Marit Bjørgen skal bære det norske flagget under OLs avslutningsseremoni i Sør-Korea

FLAGGBÆRER: Marit Bjørgen blir norsk flaggbærer under avslutningsseremonien. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FLAGGBÆRER: Marit Bjørgen blir norsk flaggbærer under avslutningsseremonien. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekreftet Norges Skiforbund i en melding søndag morgen, samtidig som Bjørgen hadde gått ut på sitt aller siste OL-løp på 30-kilometeren i klassisk fellesstart.

Sølv i skiathlon, gull i stafett, bronse på 15 kilometer fri teknikk og nok en bronse på lagsprinten sammen med Maiken Caspersen var Bjørgens medaljerekke før tremila.

Bjørgen gikk med bronsemedaljen på lagsprinten forbi Ole Einar Bjørndalen som tidenes medaljesamler i vinter-OL. Skulle hun vinne tremila søndag, går hun også forbi Bjørndalen i antall gullmedaljer. I så fall får Bjørgen tittelen som tidenes vinterolympier helt alene.

Bjørgen ble spurt om hun ville bære det norske flagget på åpningsseremonien, men gikk åpningsdistansen allerede dagen etter og takket nei. Skiskytter Emil Hegle Svendsen bar i stedet det norske flagget, siden han var nummer to på merittlista i den norske OL-troppen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!