Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen brøt Kollen-tremila

- Jeg hadde ikke noe å gi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I fjor vant Marit Bjørgen tremila i Holmenkollen. I år lå hun på 29. plass da hun bestemte seg for å bryte omtrent én mil ut i løpet.

- Jeg hadde ikke noe å gi. Det har vært en del sjukdom i år. Jeg var i godt slag rett etter OL og gikk bra under Vasaloppet. Men jeg brente vel mye av kruttet der. Når overskuddet ikke er stort nok, blir det sånn, sier Bjørgen til NRK.

Fem renn på en uke

Dagens renn er det femte hun har startet på en uke. Blant rennene hun har gått, er altså det knallharde Vasaloppet.


- Det har vært en tøff uke med renn i både Falun og Drammen i tillegg til Vasaloppet. I dag hadde jeg ikke hatt mulighet til å hente poeng, så derfor valgte jeg heller å hoppe av for å stille sterkere i de to rennene som er igjen, forklarer Bjørgen avgjørelsen om å bryte.

For det er ingen tvil om hva som er målet for Rognes-jenta i dette som ellers har blitt en skuffende sesong.

- Jeg har fryktelig lyst på kula (det kuleformede verdenscuptrofeet, red.anm.), slår hun fast overfor NRK.

- Flaut å bryte i Kollen

GA SEG: Marit Bjørgen brøt tremila i Kollen fordi hun ikke hadde sjanse på en topplassering. Bildet er fra langrennssprinten i OL. Foto: Tor Richardsen/Scanpix
GA SEG: Marit Bjørgen brøt tremila i Kollen fordi hun ikke hadde sjanse på en topplassering. Bildet er fra langrennssprinten i OL. Foto: Tor Richardsen/Scanpix Vis mer

Samtidig innrømmer hun at den taktiske beslutningen om å bryte var ekstra tung fordi den ble tatt i Holmenkollen.

- Det er nesten litt flaut å gjøre dette i Kollen, med så mange nordmenn rundt sporet. Det er fryktelig artig å gå her når alt stemmer, slår hun fast.

Norges beste kvinne ble dermed Ann Eli Tafjord, som endte på en svært imponerende tiendeplass.

- Jeg er veldig fornøyd. Dette er kjempeartig, sier hun til statskanalen.

Russiske Julija Tsjepalova vant løpet, 17,2 sekunder foran tsjekkiske Katerina Neumannova. Tyske Evi Sachenbacher Stehle ble nummer tre.

Men kanskje mer interessant sett i et norsk lys: Marit Bjørgens argeste verdenscupkonkurrent, candadiske, Beckie Scott havnet akkurat utenfor pallen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!