Bjørgen doblet formuen etter Vancouver-eventyret

Og Northug var lønnsvinneren blant norske idrettshelter i 2010.

OL-DRONNING: Med tre gull, én sølv og én bronse ble Marit Bjørgen OL-dronningen i Vancouver. Suksessen kastet også av seg økonomisk. Rognes-jenta mer enn doblet formuen fra 2009 til 2010.Foto: Heiko Junge / Scanpix
OL-DRONNING: Med tre gull, én sølv og én bronse ble Marit Bjørgen OL-dronningen i Vancouver. Suksessen kastet også av seg økonomisk. Rognes-jenta mer enn doblet formuen fra 2009 til 2010.Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De er blant Norges mest kjente og folkekjære utøvere, og de har alle det til felles at de har feiret store triumfer på idrettsbanen siden 2010.

Marit Bjørgen fikk sin renessanse som langrennsløper etter mange tunge og vanskelige år i kjølvannet av kjempesuksessen under VM i Oberstdorf i 2005. Med tre gull, én sølv og én bronsemedalje i Whistler Olympic Park, ble hun den mestvinnende enkeltutøveren av 2623 deltagere fra 82 nasjoner.

Suksessen har også båret frukter rent økonomisk. Rognes-jenta mer enn doblet formuen til nærmere ti millioner kroner. Det gjorde også en annen langrennsyndling, Therese Johaug.

Rockestjerne Med sin breiale væremåte, kjappe replikk og blendende taktomslag, blir Petter Northug omtalt som langrennsportens redningsmann. Det gjør ham til et yndet sponsor- og et ettertraktet intervjuobjekt.

2010 var året da «rocka» Red Bull sperret opp øynene for en tradisjonell og traust idrett med sterkt begrenset appell utenfor Norden. Årsaken til det var en da 24 år gammel nordtrøndersk suksessgarantist, som spiller poker i Las Vegas og står med hoftefest på midtbanen i 6. divisjon når snøen har gått. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer