Verdenscupen i langrenn Davos 2017

Bjørgen dropper dagens sprint: - Det er den totale belastninga

Sparer krefter til søndag.

EN ANNEN HVERDAG: Marit Bjørgen har med seg samboer Fred Børre Lundberg og sønnen Marius til Davos, men i dag står Bjørgen over sprinten. På bildet er Bjørgen og Marius fotografert i Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
EN ANNEN HVERDAG: Marit Bjørgen har med seg samboer Fred Børre Lundberg og sønnen Marius til Davos, men i dag står Bjørgen over sprinten. På bildet er Bjørgen og Marius fotografert i Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS (Dagbladet): I utgangspunktet skulle Marit Bjørgen konkurrere for fullt i verdenscupen fram til og med neste helgs renn i Toblach.

Så sleit hun seg gjennom to konkurranser i Lillehammer sist helg, og dermed kom hun på andre tanker.

18. plassen på sprinten og den tunge fjerdeplassen på femtenkilomteren er ikke der Bjørgen ønsker å være på resultatlistene.

- Det er jo litt ut fra forrige helg. Jeg er jo i en ny situasjon med det å være mamma og nå konkurrert tre helger på rad. Det er den totale belastninga med reise, konkurranser og det å holde treninga oppe. Og så føler jeg at jeg er best på lengre distanser nå, og derfor tok jeg den avgjørelsen nå. Jeg føler jeg bruker mye krefter på å prøve å komme meg til en eventuell semifinale. Da har jeg brukt mye krefter når det gjelder søndagen også, forklarer Bjørgen overfor Dagbladet.

Må føle hun er god nok

Før Lillehammer-rennene var Bjørgen ærlig på at hun må føle at hun er god nok for en sprintfinale om hun skal stille opp på OL-sprinten. Drømmen hun har om å gå alle seks distansene i OL i februar lever, men bare såvidt.

For akkurat nå erikke Bjørgen god nok for sprintfinaler, mener hun selv.

- Er du overrasket over at det går så tungt nå?

- Tungt?, svarer Bjørgen.

- Er det ikke tungt når du står over et renn?

- Jo, men det er mest for å gå «all in» på søndagen. Jeg føler jo det har gått greit denne uka, og jeg hadde en bra intervall i går. Det er ikke sånn at jeg er bekymra, det er bare det at jeg føler at jeg ikke er god nok for en finale. Og da bruker jeg mye krefter på å eventuelt nå den semifinalen.

Blir i Davos

- Så det er ikke fordi du er sliten?

- Nei, som jeg sier, hadde jeg tatt tre dager av, hadde jeg fått en boost tror jeg. Det var akkurat likt på samme tid i fjor, og da konkurrerte jeg ikke i Davos-helga. Da hadde jeg tre, fire dager av med rolig trening og reiste heller til La Clusaz og gjorde det greit der. Jeg er ikke bekymra, sånn sett.

Bjørgen har familien med seg på turen til Davos, og blir igjen i den sveitsiske alpebyen fram til neste helgs renn i italienske Toblach. Der planlegger Bjørgen å gå begge rennene, en ti-kilometer i fristil og en påfølgende jaktstart i klassisk dagen etter.

Dagens sprintprolog i Davos starter klokka 10.45, mens finalene starter 13.15. Rennene går på TV 2.

PS! Anne Kjersti Kalvå, som kom inn som Marits erstatter på dagens sprint, har blitt forkjølet og står også over i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer