<strong>STÅR OVER:</strong> Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla ville vært soleklare gullfavoritter. Men Bjørgen velger i samråd med trenerne å stå over distansen.  Foto Bjørn Langsem/ Dagbladet
STÅR OVER: Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla ville vært soleklare gullfavoritter. Men Bjørgen velger i samråd med trenerne å stå over distansen. Foto Bjørn Langsem/ Dagbladet Vis mer

Bjørgen droppet lagsprinten allerede for tre uker siden

Golberg og Northug går for gutta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Mens Petter Northug tar sikte på å gå alt i VM, står Marit Bjørgen over søndagens lagsprint i Val di Fiemme.

Det ble bekreftet på en pressekonferanse i dag tidlig, der man kunne presentere tre av de fire utøverne som skal gå: Petter Northug, Pål Golberg og Maiken Caspersen Falla.

Ingvild Flugstad Østberg er tiltenkt en plass sammen med Falla - men må vente på det endelige klarsignalet.

- Om lagsprinten var i dag, ville Ingvild Østberg gått stafett med Maiken. Men vi venter med å levere laget til etter dagens duathlon, og tar med den i siste vurdering. Om det skulle være noen som går veldig fort der, skal de være med i den vurderingen. Så vi har ikke gitt Ingvild 100 prosent klarsignal, sier sprinttrener Roar Hjelmeset.

Egil Kristiansen forteller at avgjørelsen om å trekke ut Bjørgen fra lagsprinten langt på vei ble tatt for tre uker siden - da de ladet opp til VM i Seiser Alm.

- Hvis alt gikk som vi hadde tenkt, og det gikk bra på sprinten, så var utgangspunktet at hun ikke skulle gå lagsprinten, sier han.

Der endte det som kjent med gull til Bjørgen, og bronse til Falla. Med andre ord ville Norge vært soleklare favoritter i lagsprinten, men det favorittstempelet nedjusteres naturligvis når den beste utøveren står over.

Falla svarer slik når Dagbladet spør hva hun synes om avgjørelsen:

- Det er ingen tvil om at det hadde vært veldig bra om Marit var med. Men jeg skjønner hennes avgjørelse. Med Ingvild på laget vil vi være veldig sterke også. Vi klarte oss bra i Liberec, så jeg tror det blir veldig bra uansett.

Kristiansen insisterer på at Bjørgen selv har ønsket å stå over.

- Det er en vurdering hun har gjort selv også, hun har også tenkt at dette er det mest fornuftige. Det var ikke noe veldig vanskelig valg. Det har ligget i kortene en periode at det ble sånn, sier han.

- Er lagsprinten den minst viktige øvelsen i VM?

- Nei. Den er like viktig som alle andre.

- Burde ikke da Marit Bjørgen gått?

- Jeg tror at vi har et vel så godt lag nå, og det å skulle gå en sprintstafett etter å ha gått en duathlon, det er ikke sikkert at man er superpigg dagen etter.

- Så du mener laget på søndag blir minst like godt som om Bjørgen stilte opp?

- Ja, det tror jeg. I og med at Marit skal gå duathlon, og vi vet at hun kanskje trenger litt lenger tid på å restituere seg etter et så hardt renn, sier Kristiansen til Dagbladet. 

I Kollen-VM for to år siden ble det canadisk gull i mennenes lagsprint, mens Petter Northug og Ola Vigen Hattestad tok sølv. Bronsen gikk til Russland. Sverige vant kvinnenes lagsprint foran Finland, mens Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok bronsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer