Bjørgen er gravid: Får barn i vinter

14 uker på vei.

HEMSEDAL (Dagbladet): Marit Bjørgen (35) venter barn med samboer Fred Børre Lundberg (45). Det kunngjorde skidronningen under dagens pressemøte med langrennsjentene i Hemsedal, hvor Dagbladet er til stede:

- Jeg har en liten bombe å slippe i Hemsedal: Jeg skal bli mamma i slutten av desember, sa hun foran lagvenninner og pressekorps.

- Det var historien. Kort og greit fortalt. Jeg er 14 uker på vei, og er i fin form. Jeg trives godt sammen med jentene, og klarer å være med som lagvenninne.

Bjørgen utdyper seinere:

- Jeg hadde jo ikke noen garanti for noen ting, og sier man ting så stilles det jo noen forventninger også. For meg var det viktig å satse videre, jeg hadde jo ikke noen anelse om det kunne gå eller ikke, men det gikk jo fortere enn jeg hadde trodd, så det var jo hyggelig.

- Kjempehyggelig Svangerskapet og fødselen vil innebære at hun står over kommende langrennssesong.

- Dette er kjempehyggelig. Alle jentene visste selvfølgelig om dette før hun fortalte det til journalistene, og vi jublet i kor, sier langrennslandslagets Kathrine Harsem til Dagbladet.

I GODT DRIV: Marit Bjørgen med trener Roar Hjelmeset på slep under dagens økt. Foto: Bjørn Langsem
I GODT DRIV: Marit Bjørgen med trener Roar Hjelmeset på slep under dagens økt. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Vi gleder oss til å få en maskot i langrennslandslaget, og alle gleder seg på Marits vegne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Deltok på langtur Det har lenge vært spekulert på om dette skulle bli sesongen hvor Bjørgen ble mor, siden det ikke er mesterskap før i februar 2017. I dag ble altså spekulasjonene omgjort til fakta, uten at den gravide framsto som en idrettsstjerne på hell:

Lagkapteinen deltok på langturen som alle jentene gjennomførte i formiddag.

- Det var veldig følelsesladd å si det til jentene også. De ble jo veldig glade på mine vegne, og så var det noen som hadde en liten anelse om at det var noe med Marit, sier Bjørgen.
Bjørgen forteller til Dagbladet at graviditeten har vært planlagt lenge, men at avgjørelsen om å satse videre denne sesongen ble tatt før hun visste at hun faktisk var blitt gravid.

- Nei, da visste jeg det ikke. Vurderingen var om jeg skulle si at jeg skulle ta et hvileår, men så syns jeg det ble litt dumt. Jeg har jo lyst til å trene og å holde meg i gang, og da blir det litt mye tema rundt det om jeg skulle ta et hvileår, for jeg hadde jo ikke noen garanti for noen ting.

- Da er det kjedelig å si at jeg tar et hvileår, og så hadde jeg ikke blitt gravid likevel.

- Ikke ferdig Tidligere har hun vært kompromissløs på at hun er ferdig som skiløper når det er tid for barn. Nå er hun like kompromissløs på at hun fortsetter i sporet også etter fødselen.

- Ja, vi har jo det, og jeg har jo vært inne på det at jeg skulle legge skia på hylla når jeg skulle få barn. Men så har jeg følt på det at jeg fortsatt har motivasjon til å gå på ski og syns det er vanvittig artig, og så er det jo det at jeg er 35 år. Skulle man finne et tidspunkt så er det jo nå, for så er det Lahti og OL i 2018. Hvis man fortsatt syns det er artig å gå på ski så er det kjedelig å ta dette i et mesterskapsår, sier Bjørgen.

- Jeg skal jo ikke bli noe bedre i år. Men jeg har hele våren og sommeren på meg neste år til å komme i form til VM i Lahti. Og etter det er det bare ett år til OL, sier hun til Dagbladet, og åpner med det for at hun kan fortsette både ett og to år til etter denne sesongen.

Kvinnenes suksessrike trener Egil Kristiansen sier dette:

- Først og fremst er dette veldig hyggelig, for dette er noe Marit Bjørgen har villet veldig. Og så skal hun jo være med så lenge hun orker også utover denne sesongen også.

Den umiddelbare planen er at hun blir med fram til høydeoppholdet i Livigno i månedsskiftet august/september, og roer ned etter det.

BLIR TRE: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg har vært samboere i en årrekke. Foto: Jacques Hvistendahl
BLIR TRE: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg har vært samboere i en årrekke. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
PÅ TUR: Før hun opplyste om graviditeten, gjennomførte hun en treningsøkt med resten av landslaget på Hemsedal. Foto: Bjørn Langsem
PÅ TUR: Før hun opplyste om graviditeten, gjennomførte hun en treningsøkt med resten av landslaget på Hemsedal. Foto: Bjørn Langsem Vis mer