Bjørgen er én seier unna Dæhlie-rekord

Tok overlegen seier på sprinten i dag.

OVERLEGEN: Marit Bjørgen vant foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
OVERLEGEN: Marit Bjørgen vant foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det ble en god norsk dag for de norske jentene i Lahti i dag.

Marit Bjørgen vant, og Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom på 2. plass på klassisk sprint.

30 år gamle Bjørgen tok med det sin 45. verdenscupseier. Hun er bare en seier til fra å tangere Bjørn Dæhlies rekord på 46. verdenscupseiere. Ingen andre langrennsløpere har fler seiere enn ham.

Hun får muligheten til å tangere rekorden allerede neste helg. Da er det verdenscuprenn i Falun. Men Bjørgen har det ikke travelt.

- Jeg må ikke vinne i Falun. Jeg får nok muligheten senere, for jeg skal ikke slutte ennå, sa 30-åringen etter dagens seier, ifølge NTB.

Morsomt Rognes-jenta blir aldri lei av å vinne skirenn.

- Det er alltid moro å vinne skirenn, og i dag tok jeg seieren i et finaleheat der alle de beste i verden var med. Du blir ekstra glad når du vinner mot de beste. Jeg gikk bra teknisk på ski i en løype som passet meg fint, og da jeg ledet på toppen skjønte jeg at det kunne gå siden jeg hadde veldig gode ski, sa Bjørgen som var glad for å være tilbake i toppen etter gårsdagens 4. plass.

- Overrasket over seieren? - Jeg var litt spent etter lørdag. Da var jeg sliten. Kanskje var det løpet akkurat den gjennomkjøringen jeg trengte. Dessuten passer denne løypa godt til meg. Jeg sliter mer når de er kortere og raskere. Når vi bruker mer enn tre minutter er det bra for meg, sa Bjørgen.
Gleder seg til Sverige-touren Kommende onsdag venter slottssprinten i Stockholm. Deretter er det altså avslutning i Falun.

Sverige-løpene er lagt opp som en Tour, og det er kun sammenlagtseieren som teller som en selvstendig verdenscupseier. - Jeg har ikke sjanse i verdenscupen sammenlagt, men jeg gleder meg og skal bruke de siste dagene til å kose meg på ski. Det er en mer avslappende stemning blant oss løpere når det nærmer seg slutten på sesongen, sa Bjørgen.
Fornøyd Jacobsen Uhrenholdt Jacobsen kom på 2. plass i dagens løp.

- I dag gikk jeg gått godt på ski og hadde også maskin til å følge de beste. Jeg kjente at formen ble bedre gjennom hele mesterskapet i Oslo, og det er godt å bevise at jeg kan brukes til noe annet enn å være reserve, konstaterte Jacobsen overfor NTB.