Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen etter gullet: - Jeg har klart alle målene mine

Skrøt av Justyna Kowalczyk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha blitt verdensmester for 13. gang i sin karriere, møtte Marit Bjørgen et samlet pressekorps til en liten seanse sammen med Maiken Caspersen Falla.

- Det var et veldig tøft løp. Jeg merket at Stina (Nilsson) nærmet seg på oppløpet. Jeg måtte gi alt mot slutten, sier Marit Bjørgen om finaleheatet.

Trondheimsjenta har ytret et ønske om å gå samtlige seks distanser i Falun. Det har ikke endret seg etter sprint-gullet.

- Jeg ønsker å gå alle seks. Jeg ønsker å se an etter lørdagens renn om jeg går teamsprinten søndag, sier Bjørgen, som liker seg i VM-byen.

- Det var veldig bra stemning og atmosfære. Det er veldig fint å gå her i Falun.

Spesielt med sprint Marit Bjørgen har vunnet verdenscupen sammenlagt denne sesongen, vunnet Tour de Ski, vunnet VM-sprinten og leder sprintcupen sammenlagt.

- Det har vært en fantastisk sesong så langt. Jeg har klart alle målene mine og har fortsatt muligheten til å ta flere medaljer. Det er mye artig igjen, sier Bjørgen.

13 ganger har hun blitt verdensmester. Det første kom på sprinten i Val di Fiemme i 2003.

- Det er litt spesielt med sprint. Det var det første jeg vant, og det føles godt og fortsatt kunne være med å kjempe om medaljer i alder av 34.

Kowalczyk-skryt Bjørgen benyttet også muligheten til å skryte av Justyna Kowalczyk, som vant prologen og hang lenge med i finalen.

- Jeg er ikke overrasket, men glad for at hun er tilbake. Hun var sterk i finalen og prologen.

Hele Norges coronakart