Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen etter Mieto-kysset: - Jeg ble litt starstruck

- Det var en stor mann, gitt!

SEIERSKYSSET: Marit Bjørgen virket noe reservert da hun fikk gratulasjonskyss på kinnet av den fisnke skilegenden Juha Mieto. Foto: Hans Arne Vedlog
SEIERSKYSSET: Marit Bjørgen virket noe reservert da hun fikk gratulasjonskyss på kinnet av den fisnke skilegenden Juha Mieto. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

KUUSAMO (Dagbladet): Marit Bjørgen (34) vant verdenscup-åpningen omtrent som hun ville. Men på premieutdelingen etterpå ble for en gangs skyld også den overstødige og gjennomsindige seiersmaskinen litt satt ut et kort øyeblikk.

Langrennskjempen - bokstavelig talt - Juha Mieto sto nemlig for premieoverrekkelsen og nøyde seg ikke med et håndtrykk etter å ha delt ut glassfat og blomster til Bjørgen.

Han ville ha kyss og klem.

Og som den veloppdragne dama Marit Bjørgen er nektet hun selvsagt ikke da Mieto kom med trutmunn og det velkjente skjegget som mest minner om et kråkrereir.

- Hehe. Jeg ble nesten litt starstruck der og da. Og han var en virkelig stor mann da, sier Marit om finnen, som i Finland har samme heltestatus som Oddvar Brå har i Norge.

Ikke til å true Marit Bjørgen fikk - foruten nærkontakt med en finsk langrennslegende - også den sesongstarten hun aller helst ønsket seg.

Og hun fikk de svarene hun ville ha.

- Ja, og det er viktig. Dette viser meg at treninga jeg har gjort i sommer har hatt sin effekt. Jeg føler meg fin i kroppen og formen er god. Samtidig vet jeg at jeg fortsatt har mer å gå på når jeg slipper litt opp på treninga. Det var mye positivt å ta med seg i dag, sier hun.

Full tank Ikke minst at kroppen var på topp helt fra prolog til finale. Ingvild Flugstad Østberg vant prologen og gjorde - som Bjørgen - nærmest som hun ville i kvart- og semifinale.

Men undervei i finalen gikk Flugstad Østberg tom for drivstoff og ble parkert av Bjørgen som ikke engang hadde begynt på reservetanken.

- Jeg er veldig fornøyd med denne dagen, men venter knallhard motstand på tikilometeren i morgen. Ikke minst av Therese Johaug og Justyna Kowalczyk, sier Bjørgen.

• Slovenske Katja Visnar var den som holdt best følge med Bjørgen i går og tok andreplassen foran Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg.

PÅ SKJEMA: Marit Bjørgen vant sesongstarten i Kuusamo. Foto Hans Arne Vedlog
PÅ SKJEMA: Marit Bjørgen vant sesongstarten i Kuusamo. Foto Hans Arne Vedlog Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling