OVERLEGEN: Marit Bjørgen hadde egentlig ikke trua på seier i ettermiddag, men vant til slutt sprinten i Östersund på overlegent vis. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / NTB Scanpix
OVERLEGEN: Marit Bjørgen hadde egentlig ikke trua på seier i ettermiddag, men vant til slutt sprinten i Östersund på overlegent vis. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / NTB ScanpixVis mer

Bjørgen etter seieren: - Jeg trodde ikke dette var en løype for meg

Var skeptisk.

ÖSTERSUND (Dagbladet): I forkant av dagens verdenscupsprint i Sverige handlet det meste om duellen mellom Kari Vikhagen Gjeitnes og Heidi Weng, som førstnevnte gikk seirende ut av.

Men det ble skidronningen selv som virkelig viste at formen er god, noen dager før VM-sirkuset braker løs i Falun. Bjørgen leverte en maktdemonstrasjon og tok sin 72. verdenscupseier.

- Jeg hadde en veldig god dag, og formen ble bedre og bedre i løpet av dagen. Jeg hadde litt flaks i finalen og var i god posisjon fra den første bakken. Jeg ledet etter den første runden og da trodde jeg det var mulig. Jeg er veldig glad  for å krysse målstreken først, sier hun.

Var skeptisk Bjørgen innrømmer imidlertid at hun på forhånd var svært skeptisk til den utradisjonelle og omstridte sprintløypa i Östersund.

- I går tenkte jeg at dette er ikke en løype for meg, men jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde god fart i kroppen, og nå ser jeg virkelig fram til Falun, sier skidronningen.

- Når du kommer rett fra høyden kan det gå begge veier når du konkurrerer, men det føltes veldig bra i dag, legger hun til.

I morgen står tikilometer skøyting på programmet i Östersund. Så reiser Bjørgen videre til Falun, og i VM er planen å gå alle seks distanser.

- Jeg ser fram til å se hvordan det funker å gå alt i VM, sier hun.

- Kan ikke vinne alt Tidligere har hun fire gull og ett sølv som best fra ett mesterskap. Hun utelukker imidlertid muligheten for å kunne vinne alt.

- Seks gull er ikke mulig. Det er så mye som skal klaffe, både med ski og dagsform. Det kan komme dager der det går litt tyngre. Jeg ser for meg at det kan bli tøft, sier hun.

Da Dagbladet spør om hvordan følelsen er nå sammenliknet med tidligere mesterskap er svaret:

- Jeg har følt mer sterk i sommer og høst og fikk svar på det i Tour de Ski. Jeg føler faktisk at jeg har tatt noen steg, men det er vanskelig å sammenlikne.

- Det lover vel godt?

- Jeg er i hvert fall sterk nok til å kjempe om medaljer hele veien.

Det ble en tilnærmet norsk storeslem i Östersund i dag. Bjørgen vant foran Maiken Caspsersen Falla og svenske Stina Nilsson.

Kari Vikhagen Gjeitnes, Ingvild Flugstad Østberg, Celine Brun-Lie, og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble henholdsvis nummer fire, fem, seks og sju.