Bjørgen falt fra finaleplass

- Irriterende.

Marit Bjørgen fikk seg en formmessig opptur, men irriterte seg over at et fall ødela for en plass i finalen i lørdagens sprint i Lahtis.

I semifinalen måtte hun angripe i siste bakke for å sikre seg en plass i finalen. Men i svingen, der taktikken hadde fungert perfekt i kvartfinalen, ble det for trangt og Bjørgen falt. Da ble det B-finale og til slutt åttendeplass for Rognes-jenta.

- Det fallet er litt irriterende, jeg gled på en stav eller hektet. Det var for trangt. Jeg syntes det gikk bedre og bedre for hvert heat, og skulle vært med i finalen, sa Bjørgen.

Tungt

Hun var beste norske etter prologen, men følte seg fortsatt «råtten» som under VM. Denne sesongen har vært tung for Bjørgen som tidligere ble karakterisert som sprintdronningen. Hun har ikke vunnet et verdenscuprenn siden sesongåpningen i Düsseldorf i oktober.

Men med seks løpere i hvert heat, er konkurransen blitt hardere. Det merker hun.

- Det går litt bedre, men jeg må bli flinkere til å gå i heat. Jeg er litt tam i starten. Det er tett kamp, forklarte hun.

Lagvenninnen Ella Gjømle, som har fått mye av sesongen ødelagt av sykdom, kom på tolvteplass.

Sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune var likevel ikke misfornøyd til tross for at topplasseringen manglet.

- Dette var den beste sprinten de har gått på lenge. De var offensive i hodet, noe som er veldig positivt. Det har ikke vært noen stor sesong for noen av dem i sprint etter jul, sa Aune som også gledet seg over Sigrid Aas 18.-plass.

SKUFFET ETTER FALL: Marit Bjørgen var offensiv i hodet, men det ble ny nedtur da hun falt i semifinalen. Foto: SCANPIX
SKUFFET ETTER FALL: Marit Bjørgen var offensiv i hodet, men det ble ny nedtur da hun falt i semifinalen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hun var én centimeter fra å gå til semifinale, sa Aune.


- Ikke min sesong

Marit Bjørgen vinner ikke lenger hvert renn hun stiller. Virpi Kuitunen fra Finland har en suveren ledelse på trønderen i verdenscupen, og gikk til topps i lørdagens sprint.

- Jeg kunne tenkt meg å vinne i de lengre distansene, men det har ikke vært helt min sesong. VM var ikke bra. Jeg får oppsummere etter sesongslutt.

Men selv om formen ikke har vært på topp, har ikke Bjørgen vurdert å droppe noen av de siste rennene.

- Jeg går sesongen ut for jeg har lyst til å fullføre som nummer to i sammendraget, lovte hun.

(NTB)