REVANSJE: Etter at Johaug slo henne på Beitostølen forrige helg og Kowalczyk hadde slått henne to ganger denne helgen, fikk Marit Bjørgen i dag sin revansje og vant mini-touren i Kuusamo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
REVANSJE: Etter at Johaug slo henne på Beitostølen forrige helg og Kowalczyk hadde slått henne to ganger denne helgen, fikk Marit Bjørgen i dag sin revansje og vant mini-touren i Kuusamo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Bjørgen fikk revansje da Kowalczyk ble parkert i bakken

Johaug på tredjeplass.

KUUSAMO (Dagbladet): Etter to strake seiere var det Justyna Kowalczyk som gikk ut først på dagens jaktstart i Kuusamo.

25 sekunder bak den polske jenta kom Marit Bjørgen halsende, men raskest av alle gikk Therese Johaug og Charlotte Kalla.

Etter å ha kjørt fra Kowalczyk, endte det med et norsk-svensk spurtoppgjør hvor Bjørgen viste at formen er inne. Det smakte nok godt for den norske jenta etter at Johaug parkerte henne på Beitostølen forrige helg.

- Jeg er veldig glad for å kunne dra herfra med den gule trøya, men jeg var ikke like glad etter sprinten. I dag måtte jeg bare gå mitt eget løp, og jeg visste at de andre kom fort bak meg. Jeg måtte bare henge på på den siste runden. Det var tøft, men de andre var også slitne. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med løpet, sier Bjørgen til Dagbladet.

Kalla tok andreplassen, mens Johaug ble nummer tre. Joaug var klar på at det er godt å ha Kalla tilbake på pallen etter at den svenske jenta hadde en trøblete sesong i fjor.

- Jeg havnet litt langt bak i den siste svingen, men jeg er fornød med løpet. Jeg har tatt et skritt opp fra i gjor, også på de korte distansene. Nå gleder jeg meg veldig til fortsettelsen, sier Johaug til Dagbladet.

Dermed vant Bjørgen mini-touren i Kuusamo for fjerde år på rad.

Raskt ut Jentene hadde kledd seg godt i den strenge finske vinterkulda, men det var ikke noe problem å holde varmen i de harde bakkene i Kuusamo.

GRATULERER: Therese Johaug gratulerer Marit Bjørgen etter målgang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GRATULERER: Therese Johaug gratulerer Marit Bjørgen etter målgang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Allerede etter 1,4 kilometer hadde Bjørgen tatt inn 10 sekunder på den polske jenta, og bak kom Johaug og Charlotte Kalla i et enda større tempo.

Før halve løpet var gått, hadde det dannet seg en kvartett i teten.

Spurt Den tredje runden gikk de fire jentene samlet og lurte på hverandre, men når Johaug satte opp farten på sisterunden klarte ikke lenger Kowalczyk å holde følge.

Jenta fra Dalsbygda prøvde etter beste evne å riste av seg Bjørgen og Kalla før spurten, men da de tre kom samlet inn på oppløpet var det ingen som kunne hamle opp med Bjørgen.

Dette er fjerde år på rad hvor det arrangeres en mini-tour i Kuusamo, og alle årene har Marit Bjørgen kommet seirende ut.

Det var også en meget respektable laginnsats av de andre norske jentene. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer seks, Heidi Weng nummer ni, Ingvild Flugstad Østberg nummer 13, Kristin Størmer Steira nummer 14, Maiken Caspersen Falla nummer 16, Vibeke Skofterud nummer 21, Kari Vikhagen Gjeitnes nummer 22 og Celine Brun-Lie nummer 30.

SPURT: Bjørgen, Kalla og Johaug kom samlet til mål, men i spurten var det ingen som kunne hamle opp med Bjørgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SPURT: Bjørgen, Kalla og Johaug kom samlet til mål, men i spurten var det ingen som kunne hamle opp med Bjørgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer