Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen fikk VM-vekker

Slått av Kuitunen på sprinten, men fortviler ikke.

Marit Bjørgen fortviler ikke selv om hun ble slått av finske Virpi Kuitunen i verdenscupen i sprintlangrenn søndag.

- Dette bare skjerper meg foran VM. Nå vet jeg at jeg ikke bare kan gå ut og vinne et renn, sa hun etter første tapet i et internasjonalt sprintlangrenn siden høsten 2003.

Nederlaget kom på en dag hvor norske VM-favoritter ramlet av lasset. Jens Arne Svartedal sa takk for seg etter mennenes prolog søndag, mens Tor Arne Hetland ble slått ut i kvartfinalen.

- Det er ikke morsomt å bli slått, men en 2. plass er ingen krise. Jeg følte meg litt dau både i hode og kropp. Fortsatt er jeg helt sikker på meg selv, sa Bjørgen, som fikk smake egen medisin søndag.

Suveren i diagonalgang

Bjørgen, som har 17 verdenscupseirer, greide ikke å følge den finske jenta i den lange, harde motbakken.

- Hun er suveren i diagonalstil. Bakken passet henne bra, sa Bjørgen, som ikke maktet å hente inn det tapte inn mot mål. De finske løperne hadde meget gode ski søndag.

Firedobbelt finsk i prologen viste det.

Går åpningsdistansen

- Vi har hele tiden visst at Kuitunen kan slå Marit i klassisk sprint. Hun er verdens råeste i diagonal, sa trener Svein Tore Samdal, som tror VM-løypa i Oberstdorf vil passe Bjørgen noe bedre. Der er hardbakken kortere og noe brattere.

- Men det blir en tøff oppgave, mener Samdal, som søndag ga Bjørgen klarsignal for åpningsdistansen i VM, 10 kilometer fri teknikk torsdag 17. februar.

Søndagens tap for den tidligere dopingtatte finske utøveren vil forhåpentligvis bare skjerpe Bjørgen før VM.

(©NTB)

IKKE USLÅELIG: Så kom tapet for Marit Bjørgen. Men direkte bekymret er hun ikke.