Bjørgen fortsetter til 2011

VM på hjemmebane inspirerer utøverne.

Skidronninga Bjørgen er i full gang med barmarkstrening etter en medaljefattig sesong, og tror nå at en av hennes største opplevelser kan komme på tampen av karrieren

-  Dette hadde jeg virkelig håpet skulle skje! Det blir nok en utrolig opplevelse å være med på et så stort mesterskap på hjemmebane. Dette gir meg stor motivasjon til å fortsette til 2011, sier Bjørgen til Dagbladet.

Holmenkollen konkurrerte med italienske Val di Fiemme og polske Zakopane, men fikk hele 12 av 16 stemmer da styremedlemmene i FIS stemte på sin favoritt under kongressen i Portugal i går.

-  Dette betyr utrolig mye for hele ski-Norge. Ikke minst vil det inspirere og motivere de norske utøverne til å stå på fram mot 2011, sier Kristin Felde, generalsekretær i Skiforbundet.

450 millioner

Oslo og Holmenkollen har arrangert ski-VM to ganger før, i henholdsvis 1966 og 1982. Et nytt VM til Holmenkollen betyr storslått opprustning av det ærverdige skianlegget, i tillegg til at det vil bli bygget en ny hoppbakke.

Prislapp: 450 millioner kroner - finansiert av Staten og Oslo Kommune. Hadde derimot Val di Fiemme eller Zakopane blitt tildelt arrangementet, ville Holmenkollen bare forblitt et museum og Norges største turistattraksjon.Nå står derimot jubelen i taket i den norske ski-leiren. Marit Bjørgen tror dette vil bety mye for Norge - og ikke minst nordmenn.

-  Et slikt stort mesterskap vil være positivt på alle måter. Jeg gleder meg - og håper å holde meg skadefri slik at jeg får delta, sier Bjørgen.

 INSPIRERT:  Skidronninga Marit Bjørgen sier at et ski-VM i Holmenkollen i 2011 inspirerer henne til å fortsette å gå på ski. Foto: Tormod Brenna
INSPIRERT: Skidronninga Marit Bjørgen sier at et ski-VM i Holmenkollen i 2011 inspirerer henne til å fortsette å gå på ski. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Stort trøkk

26-åringen har opplevd flere store mesterskap allerede, men tror lite kan matche publikumstrykket i et VM på hjemmebane. Det er hun ikke alene om å tro:

-  Dette passer utrolig bra for meg. Om fem år vil jeg være i min beste alder, og så lenge jeg holder meg frisk og rask, skal jeg være i stand til å ta medaljer for Norge, sier ski-kometen Petter Northug jr. (20).

Nordthug ble vraket til OL-troppen som dro til Torino, men opplevde massiv publikumsstøtte da han gikk femmila i Holmenkollen i mars.

-  Jeg kan bare tenke meg for et publikumstrøkk det vil bli på hjemmebane i et VM, sier Northug jr.

HJEMMESEIER: På Josefines i Oslo var det full jubel i går kveld. Fra venstre: Asle Johansen, Guro Nordby, Harald Eikeland, John Even Westby, Roar Gausland og Bjørn Einar Romøren
DRØMMER: Langrennskometen Petter Northug jr. drømmer om publikumstrykket på hjemmebane.