Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupavslutning langrenn Quebec

Bjørgen går for sesongens siste seier i Canada: - Jeg syns ikke det var så stas å reise hit

Arrangerer foreldremøter i Quebec.

REISER HJEM FØR DE ANDRE: Marit Bjørgen setter seg på flyet rett etter rennet søndag for å komme seg hjem til familien. Foto: John Rasmussen
REISER HJEM FØR DE ANDRE: Marit Bjørgen setter seg på flyet rett etter rennet søndag for å komme seg hjem til familien. Foto: John Rasmussen Vis mer

QUEBEC (Dagbladet): Om to dager er sesongen over for Marit Bjørgen og de andre langrennsløperne i verdenscupen. Da har de stort sett bodd i bagen siden oktober, og for blant andre Martin Johnsrud Sundby har reisebelastningen vært så stor at han valgte å bli hjemme med familien i stedet for å reise hele den lange veien til Canada.

- Nå får jeg dårlig samvittighet, ler Bjørgen, når Dagbladet spør henne om hva hun tenker om saken.

Ikke så stas å reise

For de av utøverne som har familie er det tidvis vanskelig å kombinere all reisingen med et normalt familieliv.

- Jeg syns ikke det var så veldig stas i reise hit, når Marius er hjemme og jeg skal være borte så lenge. Dette er jobben min, og jeg vet at Marius ikke tar noen skade av det. Det er nok verre for meg. Men vi er faktisk flere mødre her som reiser uten sine barn, så da er vi flere i hvert fall, sier Bjørgen.

Den norske superstjerna har prioritert bort mange reiser, og samtidig vært heldig nok til å ha med seg både mann og barn på flere av landslagssamlingene. Under VM i Lahti var både samboer Fred Børre Lundberg og Marius til stede hele tida, og selv om de ikke bodde sammen, fikk Bjørgen tid til familien.

Foreldremøter

Når hun nå reiser på egenhånd møtes de som har barn for å peppe hverandre mens de er på tur.

- Ja, det er litt godt å prate om det. Jeg vil jo si at det er verre for mor enn for far, sånn sett, men som sagt, dette er jobben min, så jeg skal klare å holde ut en uke til. Og så får jeg reise hjem på søndag kveld, dagen før de andre, så det hjelper på det, smiler Bjørgen.

- Jeg får ikke med meg banketten, da. Men jeg vil heller ha Marius enn bankett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media