Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen gjør som Northug og Jacobsen. Står over helgas renn: - Småuggen og slapp

Drar ikke til Davos.

IKKE PÅ TOPP: Marit Bjørgen står over rennene i Davos i helga.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE PÅ TOPP: Marit Bjørgen står over rennene i Davos i helga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marit Bjørgen står over verdenscuphelga i Davos, opplyser Gro Eide, medieansvarlig i Norges Skiforbund. Rognes-jenta hadde en trøblete sesongoppkjøring med en belastningsskade i hofteregionen.

Før den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen ble hun syk. Likevel slo hun til med seier i sitt første renn i comebacket. Bjørgen fulgte opp med en ny seier i Kuusamo. På Lillehammer gikk det litt tråere, men 36-åringen er likevel nr. 4 i verdenscupen sammenlagt.

I helgas renn blir det ikke flere poeng for Bjørgen, som allerede har bestemt at hun også skal stå over Tour de Ski. Verdenscupen sammenlagt er nedprioritert. Det meste handler om VM i Lahti for tidenes mestvinnende kvinnelige langrennsløper.

- Jeg har følt meg litt småuggen og slapp etter Lillehammer og står derfor over helgas renn. Jeg satser på å stå på startstreken i franske La Clusaz neste helg, sier Bjørgen i en uttalelse.

Også Petter Northug og Astrid Uhrenholdt Jacobsen står over klassisksprinten og fristilsfellesstarten i Davos. Jacobsen slet med høy puls i september og mistet en måned med kvalitetstrening. Heming-jenta var positivt overrasket over seg selv på Beitostølen, men fikk ikke like gode svar i verdenscupåpningen.

I motsetning til Bjørgen og Jacobsen, hadde Northug en knirkefri sesongoppkjøring og ble rapportert i sitt livs form, ifølge trener Stig Rune Kveen. 30-åringen ble overivrig og trente for hardt i høyden. Det overskuddet han trodde han skulle få i minitouren på Lillehammer, uteble for Mosvik-ekspressen.

Derfor står han over rennene i Davos for å samle overskudd. Northug hevder selv at han har full kontroll. Det samme gjør Bjørgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!