SKAL SLAPPE AV: Marit Bjørgen tar med seg samboeren Fred Børre Lundberg på en fortjent ferietur til Aruba, Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SKAL SLAPPE AV: Marit Bjørgen tar med seg samboeren Fred Børre Lundberg på en fortjent ferietur til Aruba, Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Bjørgen gleder seg til kjærlighetsferie i Karibien

Men snart starter treningen fram mot neste års OL.

FALUN/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen vant dagens 10-kilometer fellesstart i Falun, og går ut i tet over et minutt foran Therese Johaug på morgendagens jaktstart. Det er sesongen siste verdenscuprenn.

Ingen trening Etter morgendagens renn drar Marit Bjørgen på en etterlengtet ferie. Hun og samboeren Fred Børre Lundberg skal ti dager til den karibiske øya Aruba.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg klarer fint å bare slappe av og ikke trene i det hele tatt, det blir nok trening i sommer, forsikrer hun.

Det blir likevel ikke en lang periode med treningsfri. Snart starter oppkjøringen mot neste års OL.

-  Jeg må gjøre en skikkelig god jobb og bli enda litt bedre for å holde unna for Therese og Heidi som nok har større forbedringspotensial enn meg. Men det akter jeg å gjøre. Jeg vet jeg kan bli enda litt bedre teknisk og det kan bli enda mer kvalitet i treningsarbeidet.

Siste OL Neste år er det OL i Sotsji, sesongens store høydepunkt.

- Sotsji blir nok mitt siste OL, og jeg vil være best mulig rustet til å hevde meg der, sier Bjørgen.

Justyna Kowalczyk bestemte seg for å avslutte sesongen etter dagens renn, og står over morgendagens 10-kilometer jaktstart.

- Jeg har gått 40 løp i år, og er sliten, sier hun.

Også hun unner seg en liten ferie.

- Det har uansett vært en bra sesong. Nå skal jeg hjem til Polen på en kort ferie før jeg begynner å trene igjen.