Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen hadde ikke bedre ski enn de andre norske jentene

Tester etter løpet viste ingen forskjeller.

SKUFFET: Både Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng var skuffet etter løpet lørdag. Ingen skyldte imidlertid på skiene. Det hadde de heller ingen grunn til, viser testene som ble gjort etter løpet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKUFFET: Både Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng var skuffet etter løpet lørdag. Ingen skyldte imidlertid på skiene. Det hadde de heller ingen grunn til, viser testene som ble gjort etter løpet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Det ble spekulert i om de skuffende resultatene til Heidi Weng (9. plass), Ingvild Flugstad Østberg (11) og Ragnhild Haga (15) på lørdagens 15 kilometer med skibytte kunne ha noe med skiene å gjøre.

Det er lite som tyder på det.

Som alltid etter et skirenn, uansett om det går godt eller dårlig, retester det norske smøreteamet skiene løperne har konkurrert på. Det skjedde også lørdag, og smøresjef Knut Nystad kan fortelle at det ikke ble registrert noen signifikant forskjell på parene løperne brukte, verken i klassisk eller på skøyting.

- Nei, vi fant ingen indikasjoner på individuelle forskjeller.

Skrøt av skiene

- Så Marit Bjørgen hadde ikke bedre ski enn de andre?

IKKE BEDRE: Marit Bjørgen tok OL-sølv, men hadde ikke bedre ski enn de andre norske jentene, som alle skuffet under lørdagens 15-kilometer. Foto: Hans Arne Vedlog
IKKE BEDRE: Marit Bjørgen tok OL-sølv, men hadde ikke bedre ski enn de andre norske jentene, som alle skuffet under lørdagens 15-kilometer. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Nei. Alle de norske hadde like gode, eller like dårlige, ski i dag. Nå skal vi riktignok ta disse retestene med en liten klype salt da forholdene kan ha endret seg noe, sier Nystad.

For ordens skyld skrøt Bjørgen veldig av skiene hun gikk på under sølvløpet sitt lørdag.

- Kan Haga, Weng og Flugstad Østberg ha valgt feil skipar?

- Nei, jeg kan bekrefte at alle gikk på sine beste par, sier Nystad, som heller ikke har registrert klager på skiene fra verken løpere, trenere eller andre.

Leter etter årsaken

Ergo skyldes de skuffende resultatene neppe en dårlig dag i smørebua. Og da har både løperne og trenerne en evalueringsjobb foran seg for å finne årsaken til at formen ikke var på topp da den så desidert skulle vært det.

OL har vært det store målet for alle i den norske troppen, og treningsopplegg og opplading er lagt opp med et mål for øye: Toppform i Pyeongchang.

Det er tidlig å konkludere etter er renn, men skal det først gjøres, så virker det som om noen har bommet på et eller annet.

Og det er ikke skiene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!