Bjørgen håper bicepsen skremmer konkurrentene

- Trener like mye styrke som før.

 STERK:  Marit Bjørgen viste muskler i Sandnes da hun sprinten under Blinkfestivalen lørdag kveld. Det innrammede bildet har fått mye oppmerksomhet i Polen. Foto: Lars Hulleberg/Dagbladet / Scanpix.
STERK: Marit Bjørgen viste muskler i Sandnes da hun sprinten under Blinkfestivalen lørdag kveld. Det innrammede bildet har fått mye oppmerksomhet i Polen. Foto: Lars Hulleberg/Dagbladet / Scanpix.Vis mer

SANDNES (Dagbladet): Marit Bjørgen har blitt 34 år gammel. Alderen stopper ikke tidenes mestvinnende kvinnelige langrennsløper fra å jakte flere medaljer.

Denne sommeren har hun brukt mye tid hjemme. Det betyr ikke at hun har ligget på latsiden. Snarere tvert i mot.

- Fysisk er jeg ikke noe dårligere enn tidligere år. Det er godt tegn, sier Marit Bjørgen, etter at hun slo Maiken Caspersen Falla på målstreken under Blinkfestivalen.

Skremmeskudd Rognes-jenta var for to uker siden i Italia. Der mottok hun den prestisjefylte Fair Play Mecenate-prisen for 2014. Bjørgen stilte i kortermnet kjole, og bildet av Bjørgens armer vakte oppsikt i Polen.

Justyna Kowalczyk har varslet at hun tar en ny sesong, og den polske stjernens største rival får mye oppmerksomhet i Polen.

- Mine armer ser ut som de bestandig har gjort og er vel fortsatt et tema. Hvis de kan være et skremmeskudd, så er det bra, sier Bjørgen til Dagbladet.

Det var under Idrettsgallaen i 2012 verden virkelig fikk opp øynene for langrennsdamens biceps. Siden har vært mye snakk rundt armene til damen som har vunnet OL-gull seks ganger.

- Det har ikke vært noen stor forandring. Jeg trener like mye styrke som tidligere, sier Bjørgen om størrelsen på bicepsen.

Motivasjonen på topp Etter seieren i Sandnes tok hun seg tid til noen minutter med pressen og fans. Så bar det rett til Oslo med helikopter for Bjørgen og Caspersen Falla.

- Det var veldig greit å komme hit og få testet farten litt, så er det alltid trivelig å gå her, forteller Bjørgen.

Tre gull fikk hun med seg fra Sotsji. Det stopper 34-åringen fra å jakte flere.

- Motivasjonen er det ingenting i veien med. Jeg føler jeg har gjort mye bra i sommer og har overskudd, sier Bjørgen.

Søndag venter landslagssamling på Lillehammer.