Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen har glemt NM-smellen

- Valgt å legge den bak meg.

GOD STEMNING: ngvild Flugstad Østberg, Marit Bjørgen og Therese Johaug var ute og trente under langrennlandslagets  høydeopphold i italienske Seiser Alm i går.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GOD STEMNING: ngvild Flugstad Østberg, Marit Bjørgen og Therese Johaug var ute og trente under langrennlandslagets høydeopphold i italienske Seiser Alm i går. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seiser Alm i Nord-Italia er Marit Bjørgens høydeparadis. Her har hun klart å fortrenge at hun fikk grisebank av Therese Johaug på 10-kilometeren i NM.

To dager etter NM-nederlaget for Johaug dro de to rett til høyden. Der har hun vært siden, slik hun har vært foran de aller fleste mesterskap siden hun debuterte i VM i Lahti i 2001.

Tirsdag gjennomførte Bjørgen nok en flott førsteøkt på gnistrende vinterføre. Forholdene var tilnærmet perfekte etter to dager med nysnø.

33-åringen fikk uforstyrret gå for seg selv om stadion i Seiser Alm kokte over av først og fremst norske skiturister. Noen av dem kom direkte dit fra Val di Fiemme etter Marcialonga-løpet i dalen lenger sør.

Trygghet Onsdag var det nye økter på programmet. Bjørgen virket som vanlig rolig og avslappet. Er hun spent foran OL-dagene i Sotsji, så klarte hun å skjule det godt. På hotell Steiger-Dellai på 1900 meters høyde blir hun og resten av langrennstroppen vartet opp og passet på av et tallrikt støtteapparat.

- Jeg synes det er veldig bra her. Der er her du kan kose deg på ski, gå veldig rolig, kjenne på formen og hvile mellom øktene, samle overskudd, rett og slett kose deg slik at du blir blid og fornøyd. Det handler i alt vesentlig om å finne overskuddet. Det gjør man gjennom den rolige treningen.

- Er det slik at det automatisk gir trygghet å komme hit?

- Ja, det gjør nok kanskje det fordi det har fungert så bra for meg her. Jeg trives utrolig godt her. Der ser bra ut. Det har fungert på trening, hardøktene har vært gode og kroppen kjennes fin. Det er positivt.

Rå Bjørgen står med tre verdenscupseirer så langt i sesongen. Det er hun fornøyd med. Nedturen i Tour de Ski, da hun måtte bryte etter den tredje etappen, og den nevnte NM-smellen er ikke tema.

- Har du følt deg skikkelig rå denne sesongen?

- Jeg synes ikke at formen kom før rundt Davos. Det skyldes nok en sykdomsperiode i høst som hang i lenger enn jeg trodde. Jeg kjente at den ikke slapp før i dagene før Davos. Jeg har en seier i Kuusamo, en 3.-plass i Lillehammer og to seirer i Davos. Tre seirer er ikke så dårlig, jeg har tross alt ikke gått så mange renn. Jeg hadde også en god laktattest i jula før Touren, og i Touren gikk det bra før det skar seg. Så kom NM, men det har jeg valgt å legge bak meg. Jeg får heller ta med meg den gode følelsen jeg hadde før NM, sa Bjørgen da NTB fikk de tilmålte sju intervjuminuttene med henne tirsdag.

To renn Til helgen venter to renn i Toblach, som ligger rundt én og en halv times biltur unna Seiser Alm. Der håper Bjørgen å gå to gode renn som gir henne selvtillit og motivasjon fram mot OL i Sotsji.

- For fire år siden ble det tre gull, én sølv og én bronse i OL i Vancouver. Hvordan føler du deg sammenlignet med da?

- Jeg var nok mer spent da. Nå er jeg blitt noen år eldre, men følelsen i kroppen er noe av det samme. Jeg går nok fortere på ski nå enn da, men det er det nok flere andre som gjør også.

Bjørgen går alle seks øvelsene i Sotsji om hun føler at kroppen spiller på lag under mesterskapet.

(NTB)

Hele Norges coronakart